profielfoto

Big Dayting: datingapp die jouw datingprofiel opstelt

Frustraties over misleidende online profielen en dates die op niets uitlopen? Volgens de ontwikkelaars van datingapp De ‘Big Dayting’ behoort dat in de nabije toekomst tot de verleden tijd.  Deze datingapp neemt alle informatie die er online over iemand te vinden is mee in zijn berekeningen en komt vervolgens met behulp van een slim algoritme tot de perfecte match – succes gegarandeerd.

Anders voordoen

Een aantal techneuten van digitaal adviesbureau theFactor.e uit Groningen en softwarebouwer Hippo (onderdeel van BloomReach) uit Amsterdam ergerde zich mateloos aan de onvolkomenheden van bestaande systemen. Vooral het feit dat mensen zich op bestaande datingsites en apps vaak anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn frustreerde hen. Bovendien vonden ze het vervelend dat vrienden en bekenden konden zien dat ze aan het daten waren. Dit inspireerde hen om een volledig nieuwe manier van dating te ontwikkelen die door gebruik te maken van big data veel betere matches tot stand brengt.

Aanmelden en matchen

Met de Big Dayting app is het aanmaken van een datingprofiel verleden tijd. Dus geen moeite meer om jezelf te omschrijven, de juiste foto’s uit te kiezen of interessante hobby’s te verzinnen. De app verzamelt alle benodigde informatie zelf op het internet. Het enige wat gebruikers hoeven te doen is zichzelf aanmelden, waarvoor het simpelweg invullen van enkele persoonsgegevens (naam, woonplaats, e-mail etc.) volstaat. De Big Dayting app stelt vervolgens automatisch en in real time een profiel samen op basis van de digitale footprint van die persoon en matcht dat met de profielen van andere gebruikers.

Je digitale footprint vertelt jouw verhaal

‘What you see is what you get’: hoe vervelend is het om er na drie maanden achter te komen dat jouw date er een nogal vreemde hobby op na houdt? De Big Dayting app neemt dit soort informatie direct mee in de matchingscriteria en voorkomt daarmee verrassingen achteraf.

Discretie gegarandeerd

Ondanks het feit dat de Big Dayting app alle data gebruikt die er op het internet te vinden zijn, hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken dat ongewenste details over hun privéleven openbaar worden gemaakt. De gegevens worden alleen op de achtergrond gebruikt om profielen met elkaar te matchen. Is er een match, dan hebben gebruikers de mogelijkheid om nader met elkaar kennis te maken in een online chat.

Pilot

De makers van deze nieuwe datingapp zijn momenteel op zoek naar mensen die de Big Dayting app willen uitproberen om hun ervaringen te delen. De verkregen feedback wordt meegenomen in de verbetering van het product. Geïnteresseerden kunnen zich voor 3 april aanmelden. Onder de testpersonen wordt een diner bon verloot waar ze samen met hun date van kunnen genieten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam