Bangladesh

Bezoek deze plekken voor het te laat is

Vind jij het heerlijk op vakantie te gaan waar het gezellig druk is, waar je op het terrasje gewoon Nederlanders tegenkomt? Dan moet je daar ook vooral van blijven genieten. Er zijn echter ook heel wat mensen die het liefst daar naar toe gaan waar ze, bij wijze van spreken, geen kip tegen komen. Dat wordt natuurlijk steeds moeilijker, maar het is nog steeds niet onmogelijk.

Voor het te laat is

Er zijn nog zoveel prachtige plekken op aarde die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Wanneer ze hier allemaal vermeld gaan worden is het einde van de rust op die plekken mogelijk ook zo voorbij. Er worden hier enkele steden, landen of eilanden verklapt. Het zijn plekken die erg de moeite waard zijn. En het zijn waarschijnlijk plekken die de komende jaren behoorlijk kunnen veranderen. Dus als je interesse gewekt is, zou ik niet al te lang meer wachten voordat veel anderen jou voor zijn. Het zijn mogelijk niet allemaal plekken die voor solo reizigers bestemd zijn, maar ook aangesloten bij een groep alleenreizigers of singles, kun je nog behoorlijk op jezelf de omgeving gaan ontdekken.

1. Bangladesh

Het kan haast niet lang meer duren voordat iemand erachter komt dat Bangladesh in het bezit is van ‘s werelds langste ononderbroken natuurlijke strand. Bangladesh biedt een wonderwereld van eilanden, dorpen, moskeeën, jungles en mangrovebossen. Een heel bijzonder land je nog zoveel kunt ontdekken!

2. Little Cay en Sandy Cay, Honduras

Wat zou je vinden van een privé eiland? Ja, je moet er even voor in het vliegtuig stappen, maar de prijs is zo laag dat het zelfs in een budget van een backpacker past. Little Cay en Sandy Cay zijn twee kleine eilandjes in de Caribische Zee vlakbij Utila, het feest en duik eiland in Honduras. De eilandjes zijn zo klein dat er maar 1 huis staat en dat je in een aantal minuten om het hele eiland kunt lopen. Het water is ontzettend helder en perfect om te snorkelen en zwemmen. Met niemand die op je vingers kijkt is dit de locatie voor een goed feestje of wellicht huwelijksreis. Maar dat is voor later.

3. Koh Rong , Cambodja

Ben je in staat een meer dan tropische screensaver voor ogen te krijgen  Dat is Koh Rong! Dit eiland is zo groot als Hong Kong, maar heeft nog geen wegen en geen pinautomaten. Er zijn slechts een paar vissersdorpjes en enkele guesthouses. Tot een paar jaar geleden kon je er alleen komen met een vissersboot, maar sinds 2014 gaat er helaas een speedferry. Het eiland is in handen van een groep buitenlandse investeerders met plannen om er binnen nu en vijf jaar casino’s, resorts, wegen en een vliegveld te bouwen. Nu is het nog het backpackers paradijs zoals Thailand 30 jaar geleden!

4. Riga, Letland

Letland is Europa’s best bewaarde geheim, maar dat zal snel veranderen nu dat Riga is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2014. De stad is ook nog één van Europa’s goedkoopste bestemmingen voor backpackers, want met een gemiddeld budget van 24 euro per dag kom je een heel eind hier. Perfect voor een citytrip en weer eens wat anders dan Rome, Parijs of Barcelona. Het is niet het meest geschikt voor koukleumen, dat moet je je wel bedenken.

5. Myanmar

‘’Het was geweldig, als je er ooit heen wil gaan dan moet je het nu doen!’’ Dit is wat iedere reiziger zegt die naar Myanmar is geweest. Dit land in Zuidoost-Azië is de bestemming waar iedereen het over heeft. Hierdoor lijkt het alsof het er al behoorlijk druk is maar dat valt reuze mee in vergelijking tot andere landen in de regio. In 2010 gingen er nog 300.000 mensen op reis naar Myanmar en in  2013 waren dat er al 2 miljoen. Maar als je weet dat Thailand jaarlijks zo’n 24 miljoen toeristen trekt, dan is het nog relatief rustig. Het is een land met een gebruiksaanwijzing. Pinnen kun je er bijvoorbeeld nog niet, maar juist daarom is het zeer geschikt om het avontuur er op te gaan zoeken.

Wil je meer weten over deze 5 bestemmingen, kijk dan op de site van Reisjunk.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen