Vind jij het heerlijk op vakantie te gaan waar het gezellig druk is, waar je op het terrasje gewoon Nederlanders tegenkomt? Dan moet je daar ook vooral van blijven genieten. Er zijn echter ook heel wat mensen die het liefst daar naar toe gaan waar ze, bij wijze van spreken, geen kip tegen komen. Dat wordt natuurlijk steeds moeilijker, maar het is nog steeds niet onmogelijk.

Voor het te laat is

Er zijn nog zoveel prachtige plekken op aarde die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Wanneer ze hier allemaal vermeld gaan worden is het einde van de rust op die plekken mogelijk ook zo voorbij. Er worden hier enkele steden, landen of eilanden verklapt. Het zijn plekken die erg de moeite waard zijn. En het zijn waarschijnlijk plekken die de komende jaren behoorlijk kunnen veranderen. Dus als je interesse gewekt is, zou ik niet al te lang meer wachten voordat veel anderen jou voor zijn. Het zijn mogelijk niet allemaal plekken die voor solo reizigers bestemd zijn, maar ook aangesloten bij een groep alleenreizigers of singles, kun je nog behoorlijk op jezelf de omgeving gaan ontdekken.

1. Bangladesh

Het kan haast niet lang meer duren voordat iemand erachter komt dat Bangladesh in het bezit is van ‘s werelds langste ononderbroken natuurlijke strand. Bangladesh biedt een wonderwereld van eilanden, dorpen, moskeeën, jungles en mangrovebossen. Een heel bijzonder land je nog zoveel kunt ontdekken!

2. Little Cay en Sandy Cay, Honduras

Wat zou je vinden van een privé eiland? Ja, je moet er even voor in het vliegtuig stappen, maar de prijs is zo laag dat het zelfs in een budget van een backpacker past. Little Cay en Sandy Cay zijn twee kleine eilandjes in de Caribische Zee vlakbij Utila, het feest en duik eiland in Honduras. De eilandjes zijn zo klein dat er maar 1 huis staat en dat je in een aantal minuten om het hele eiland kunt lopen. Het water is ontzettend helder en perfect om te snorkelen en zwemmen. Met niemand die op je vingers kijkt is dit de locatie voor een goed feestje of wellicht huwelijksreis. Maar dat is voor later.

3. Koh Rong , Cambodja

Ben je in staat een meer dan tropische screensaver voor ogen te krijgen  Dat is Koh Rong! Dit eiland is zo groot als Hong Kong, maar heeft nog geen wegen en geen pinautomaten. Er zijn slechts een paar vissersdorpjes en enkele guesthouses. Tot een paar jaar geleden kon je er alleen komen met een vissersboot, maar sinds 2014 gaat er helaas een speedferry. Het eiland is in handen van een groep buitenlandse investeerders met plannen om er binnen nu en vijf jaar casino’s, resorts, wegen en een vliegveld te bouwen. Nu is het nog het backpackers paradijs zoals Thailand 30 jaar geleden!

4. Riga, Letland

Letland is Europa’s best bewaarde geheim, maar dat zal snel veranderen nu dat Riga is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2014. De stad is ook nog één van Europa’s goedkoopste bestemmingen voor backpackers, want met een gemiddeld budget van 24 euro per dag kom je een heel eind hier. Perfect voor een citytrip en weer eens wat anders dan Rome, Parijs of Barcelona. Het is niet het meest geschikt voor koukleumen, dat moet je je wel bedenken.

5. Myanmar

‘’Het was geweldig, als je er ooit heen wil gaan dan moet je het nu doen!’’ Dit is wat iedere reiziger zegt die naar Myanmar is geweest. Dit land in Zuidoost-Azië is de bestemming waar iedereen het over heeft. Hierdoor lijkt het alsof het er al behoorlijk druk is maar dat valt reuze mee in vergelijking tot andere landen in de regio. In 2010 gingen er nog 300.000 mensen op reis naar Myanmar en in  2013 waren dat er al 2 miljoen. Maar als je weet dat Thailand jaarlijks zo’n 24 miljoen toeristen trekt, dan is het nog relatief rustig. Het is een land met een gebruiksaanwijzing. Pinnen kun je er bijvoorbeeld nog niet, maar juist daarom is het zeer geschikt om het avontuur er op te gaan zoeken.

Wil je meer weten over deze 5 bestemmingen, kijk dan op de site van Reisjunk.