Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
De Zevende Hemel
24 november 2016

Bezoek De Zevende Hemel

Ben je heel erg gelukkig, dan waan je jezelf in de zevende hemel. Dat is een gezegde. Hopelijk zeg jij dat ook wel eens over jezelf. Ben je momenteel niet helemaal in de zevende hemel, dan kun je er toch komen. Ga naar de bioscoop en bezoek de film De Zevende Hemel. En wie weet kom je heel gelukzalig naar buiten.

De Zevende Hemel

Het is wel even wennen, zegt rescensist van BN DeStem, dat Nederlandse acteurs gaan zingen in een filmdrama. Natuurlijk is het eerder getoond bij ‘t Schaep mer de 5 Pooten, maar een film met een zwaarder onderwerp, namelijk een familie die uiteen dreigt te vallen, daar moeten andere eisen aan gesteld worden. Het wordt dan ook gezien als een gedurfd filmavontuur.

Juiste snaren geraakt

Acteurs waarvan hun zangtalenten bekend waren werden samengebracht met onbekende zangtalenten. Het experiment van Gosschalk lijkt geslaagd. De titel De Zevende Hemel heeft betrekkingop een familierestaurant, gerund door een echtpaar dat niet geen optimale relatie heeft met hun drie kinderen. Een dramatische gebeurtenis moet de harmonie herstellen. Volgens deze recensist werkt deze film op alle fronten en moet iedere generatie zich er in kunnen vinden.  De juiste snaren worden geraakt. Maar ga het vooral zelf beleven in De Zevende Hemel.

Liever in de Derde of in de Zevende Hemel?

Als iemand zich zeer gelukkig voelt of in totale verrukking is kun je dit verwoorden door te zeggen dat iemand “in de zevende hemel is”. Deze uitdrukking bestaat al honderden jaren in de Nederlandse taal, maar wat is de zevende hemel eigenlijk, want in de bijbel wordt slechts gesproken over drie hemelen.

 

Hoe hoger, hoe heerlijker

Deze uitdrukking is ontleend aan de kabbala, een joodse mystieke leer uit de Middeleeuwen, waarin sprake is van zeven hemelen. De zeven hemelen worden voorgesteld als een soort ‘verdiepingen’ in het uitspansel. Hierbij geldt: hoe hoger, hoe heerlijker. De zevende hemel is de verblijfplaats van God en de hoogste engelen. Steeds als er weer een zonde werd begaan door de mensen schoof God een tree omhoog.

670-300-Zevende-hemel

Doe mij maar de zevende hemel

In Nederlandse taal hebben ze het over derde hemel, blijkbaar omdat ze moeilijk een beeld konden vormen bij heel het Hiernamaalse. Dit  toont aan dat verhalen uit verschillende godsdiensten door de eeuwen heen vaak door elkaar gebruikt werden. Het resultaat hiervan is dat de uitdrukking “in de zevende hemel zijn” een bekende uitdrukking is gebleven. Wij Nederlanders doen onszelf soms echt te kort. Wie wil er nu in de derde hemel zijn als je ook in de zevende kunt komen? Doe mij die laatste maar.

Kijk hier voor nog meer recensies over De Zevende Hemel.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Einde relatie bezongen door Amy Winehouse

We hebben allemaal zo onze eigen manier om om te gaan...

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het...

Single vrouw: dan ben je super happy en leef je lekker lang!

Onderzoek laat zien dat single vrouwen tot de gelukkigste groep behoren,...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

advertentie