De Zevende Hemel

Bezoek De Zevende Hemel

Ben je heel erg gelukkig, dan waan je jezelf in de zevende hemel. Dat is een gezegde. Hopelijk zeg jij dat ook wel eens over jezelf. Ben je momenteel niet helemaal in de zevende hemel, dan kun je er toch komen. Ga naar de bioscoop en bezoek de film De Zevende Hemel. En wie weet kom je heel gelukzalig naar buiten.

De Zevende Hemel

Het is wel even wennen, zegt rescensist van BN DeStem, dat Nederlandse acteurs gaan zingen in een filmdrama. Natuurlijk is het eerder getoond bij ‘t Schaep mer de 5 Pooten, maar een film met een zwaarder onderwerp, namelijk een familie die uiteen dreigt te vallen, daar moeten andere eisen aan gesteld worden. Het wordt dan ook gezien als een gedurfd filmavontuur.

Juiste snaren geraakt

Acteurs waarvan hun zangtalenten bekend waren werden samengebracht met onbekende zangtalenten. Het experiment van Gosschalk lijkt geslaagd. De titel De Zevende Hemel heeft betrekkingop een familierestaurant, gerund door een echtpaar dat niet geen optimale relatie heeft met hun drie kinderen. Een dramatische gebeurtenis moet de harmonie herstellen. Volgens deze recensist werkt deze film op alle fronten en moet iedere generatie zich er in kunnen vinden.  De juiste snaren worden geraakt. Maar ga het vooral zelf beleven in De Zevende Hemel.

Liever in de Derde of in de Zevende Hemel?

Als iemand zich zeer gelukkig voelt of in totale verrukking is kun je dit verwoorden door te zeggen dat iemand “in de zevende hemel is”. Deze uitdrukking bestaat al honderden jaren in de Nederlandse taal, maar wat is de zevende hemel eigenlijk, want in de bijbel wordt slechts gesproken over drie hemelen.

 

Hoe hoger, hoe heerlijker

Deze uitdrukking is ontleend aan de kabbala, een joodse mystieke leer uit de Middeleeuwen, waarin sprake is van zeven hemelen. De zeven hemelen worden voorgesteld als een soort ‘verdiepingen’ in het uitspansel. Hierbij geldt: hoe hoger, hoe heerlijker. De zevende hemel is de verblijfplaats van God en de hoogste engelen. Steeds als er weer een zonde werd begaan door de mensen schoof God een tree omhoog.

670-300-Zevende-hemel

Doe mij maar de zevende hemel

In Nederlandse taal hebben ze het over derde hemel, blijkbaar omdat ze moeilijk een beeld konden vormen bij heel het Hiernamaalse. Dit  toont aan dat verhalen uit verschillende godsdiensten door de eeuwen heen vaak door elkaar gebruikt werden. Het resultaat hiervan is dat de uitdrukking “in de zevende hemel zijn” een bekende uitdrukking is gebleven. Wij Nederlanders doen onszelf soms echt te kort. Wie wil er nu in de derde hemel zijn als je ook in de zevende kunt komen? Doe mij die laatste maar.

Kijk hier voor nog meer recensies over De Zevende Hemel.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.