Wereldhavendag Rotterdam

Bezoek 40e editie Wereldhavendagen Rotterdam

De Wereldhavendagen viert 1,2 en 3 september haar 40e editie. Nederlands grootste jaarlijkse maritieme festival trekt jaarlijks gemiddeld 400.000 bezoekers verdeeld over drie volle dagen. Genoeg te doen tijdens de Wereldhavendagen.

Rotterdam was grootste haven van de wereld

Voor water en havens hoeven we in Nederland niet ver te reizen. Wij hebben in Nederland zelfs onze eigen wereldhaven. In de top 10 van de wereld is de eerste haven die niet in China ligt, de haven van Rotterdam. Rotterdam was lange tijd (1962-2004) zelfs de grootste haven ter wereld, maar tegen de formidabele groei van China is niet op te boksen. Rotterdam is namelijk in die periode ook fors gegroeid, maar simpelweg onvoldoende. Het is overigens nog wel met een ruime marge de grootste haven van Europa – 2,4 keer zo groot als nummer twee, Antwerpen.

Wereldhavendagen tompoucen

Gezamenlijk met de ondernemers in de binnenstad wordt ervoor gezorgd dat de gehele binnenstad een maritieme sfeer ademt tijdens dit Rotterdamse evenement. De HEMA maakt speciale Wereldhavendagen tompoucen, alleen al daarvoor zou je er naar toe moeten. Maar er is nog meer te beleven natuurlijk. Er zijn excursies, er is kunst te bezichtigen. Er is voor een volledig programma gezorgd. Kijk voor meer informatie op Wereldhavendagen. Natuurlijk is er veel gelegenheid om te fietsen en te wandelen.

Fietsen tijdens Wereldhavendagen

Er zijn fietsroutes die speciaal tijdens deze dagen aan te bevelen zijn om dat je hierbij een goed beeld krijgt van zowel van de bruisende stad Rotterdam als de havens. Die route heet Van stad naar strand-route. Wat je te zien krijgt, klinkt als een gedicht.De brede waterader van Nieuwe Maas en Nieuwe Waterweg voert monsterschepen aan. Hun lading laat schoorstenen roken, pijpen vlammen en vult de kades, wachtend op robuuste kranen voor de overslag. Het decor van deze route is er een van noeste arbeid rond de havengebieden. Van het Scheepvaartkwartier in Rotterdam tot het strand bij Hoek van Holland. Stedelijk gebied gaat geleidelijk over in weidsheid van polder en water.”

Wandelen tijdens de Wereldhavendagen

Een van de wandelroutes die een aanrader is tijdens het festival is Waterstad in de groei. Ook de beschrijving van deze route klinkt als poëzie. “Bij de Oude Haven begon wat ooit de grootste haven ter wereld zou worden. Na de Tweede Wereldoorlog transformeerden architecten de omgeving tot  een bruisend uitgaansgebied met een on-Nederlandse skyline. Hypermoderne wolkenkrabbers en prikkelend vormgegeven gebouwen alom. Af is het nooit. Rotterdam is nog steeds in de groei.”

Drijvend Paviljoen in de ban van Wereldhavendagen

Al eens gehoord van het Drijvend Paviljoen. Het is een evenementenlocatie en deels of geheel te huur voor congressen, exposities, presentaties, recepties en diners. De locatie bevindt zich in het nieuwe centrum van Rotterdam. Dit nieuwe centrum is een hotspot van cultuur, innovatie, duurzaamheid, festivals en culinaire noviteiten.

Duurzaam, dat doe je gewoon. Suppen in de Rijnhaven, varen op een gerecyclede boot en de dag afsluiten met een heerlijk gerechtje rechtstreeks van de Afrikaandermarkt. Het kan op zaterdag 2 en zondag 3 september in het Drijvend Paviljoen, tijdens de Wereldhavendagen. Wie de drakenbootraces of zeecadetten aan het werk wil zien in dé havenstad van Nederland, maar tegelijkertijd kennis wil maken met de wereld van duurzaamheid, het water en plastic hoeft zich niet bepaald te vervelen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!