onzeker lichaamsbeeld

Beyoncé vindt gelijkheid mannen en vrouwen mythe

Beyoncé vindt dat er nog steeds geen gelijkheid tussen mannen en vrouwen bestaat. “We moeten ophouden te geloven in die mythe”, schrijft de zangeres in een essay voor de Amerikaanse vrouwenorganisatie The Shriver Report. “Er is pas gelijkheid als mannen en vrouwen evenveel respect en salaris krijgen.”

De zangeres reageert met het essay op een onderzoek van de organisatie. Uit het onderzoek bleek dat 42 miljoen vrouwen in de Verenigde Staten in armoede leven. “De helft van alle werkende mensen is vrouw, maar de gemiddelde vrouw krijgt slechts 77 procent van wat de gemiddelde man verdient”, reageert Beyoncé.

De 32-jarige echtgenote van Jay-Z vindt dat mannen en vrouwen moeten samenwerken om de situatie te veranderen. “Als mannen en vrouwen allebei hun mond niet opentrekken, verandert er niets”, legt ze uit. “Mannen moeten eisen dat hun vrouwen, dochters, moeders en zussen worden betaald naar hun kwaliteiten en niet naar hun geslacht.”

Beyoncé denkt dat er nog veel werk moet worden verzet. “Maar we kunnen iets bereiken als we samenwerken”, zegt ze. “Meer dan de helft van de bevolking en mensen die stemmen is vrouw. We moeten eisen dat we allemaal honderd procent van de kansen krijgen.”

Bron: RadioNL

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.