onzeker lichaamsbeeld

Beyoncé vindt gelijkheid mannen en vrouwen mythe

Beyoncé vindt dat er nog steeds geen gelijkheid tussen mannen en vrouwen bestaat. “We moeten ophouden te geloven in die mythe”, schrijft de zangeres in een essay voor de Amerikaanse vrouwenorganisatie The Shriver Report. “Er is pas gelijkheid als mannen en vrouwen evenveel respect en salaris krijgen.”

De zangeres reageert met het essay op een onderzoek van de organisatie. Uit het onderzoek bleek dat 42 miljoen vrouwen in de Verenigde Staten in armoede leven. “De helft van alle werkende mensen is vrouw, maar de gemiddelde vrouw krijgt slechts 77 procent van wat de gemiddelde man verdient”, reageert Beyoncé.

De 32-jarige echtgenote van Jay-Z vindt dat mannen en vrouwen moeten samenwerken om de situatie te veranderen. “Als mannen en vrouwen allebei hun mond niet opentrekken, verandert er niets”, legt ze uit. “Mannen moeten eisen dat hun vrouwen, dochters, moeders en zussen worden betaald naar hun kwaliteiten en niet naar hun geslacht.”

Beyoncé denkt dat er nog veel werk moet worden verzet. “Maar we kunnen iets bereiken als we samenwerken”, zegt ze. “Meer dan de helft van de bevolking en mensen die stemmen is vrouw. We moeten eisen dat we allemaal honderd procent van de kansen krijgen.”

Bron: RadioNL

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.