hardlopen kerst

Bewegend de kerstdagen door

Tijdens de feestdagen zoeken de meesten van ons de gezelligheid op. Lekker binnen zitten, kaarsjes aan, film kijken of spelletje doen en natuurlijk vooral ook lekker eten. Niet zo gek ook dat we tijdens de kerstperiode nog wel eens een paar kilo’s aankomen. Echt niet nodig. In beweging blijven, maakt al een groot verschil en het voorkomt afvalstress in januari.

Eten, eten en nog eens eten

Je moet er toch niet aan denken de komende kerstdagen alleen maar binnen te moeten zitten en te moeten eten, eten en nog een keer eten.  Het is een goed idee een actiever tintje te geven aan de feestdagen. Dit is niet moeilijk en het kan erg gezellig zijn. Wanneer je van een spelletje houdt dan kun je voor binnen een Wii of een andere spelcomputer regelen. Er zijn legio beweegspellen met  dans, ski en tennis, voor elk wat wils. Ben je bang dat je daarvoor met te veel bent, dan kun je een competitie opzetten met verschillende onderdelen met een tijdschema over de middag verspreid. Onopgemerkt kom je zo toch aan je beweging. Zijn er wat oudere mensen bij, zoals je ouders of je opa en oma, dan kun je thuis ook sjoelen of gaan bowlen of kegelen bij een baan.

Wandelen

Ver uit het populairst tijdens de kerstdagen is de wandeling. Als het dit jaar meezit dan houden we het droog. Vooruitzichten op winterse buien die het landschap omtoveren tot winterse taferelen zijn er niet.De een woont bij het bos, maar de ander woont in de buurt van het strand. Het maakt niet uit, gewoon lekker buiten een frisse neus halen en de benen strekken. Ook je visite kun je lekker mee naar buiten nemen, des te fijner is het om je na afloop weer op te warmen met iets lekkers.

Wanneer het in de avond nog steeds droog is, is het ook heerlijk om na de meestal te forse kerstmaaltijd, nog even een rondje te lopen.  Je verbrand energie en raakt dat eventuele volle gevoel kwijt. Daarbij is het ’s avonds ook leuk om gewoon door de straten te wandelen. De versierde huizen en sfeervol verlichte straten zijn dan plezierig om doorheen te lopen. Dit zorgt voor een extra kerstgevoel!

Wintersporten

Het is nogal afhankelijk van het weer, het vooruitzicht om te skiën of te langlaufen in de buurt zit er niet in. Voor skien moet je boven de 2000 meter zitten, dus niet alle pistes zullen wit zijn, jammer. Schaatsen kan altijd. Het liefste op natuurijs, maar met 12 graden boven nul gaat dat de komende dagen op geen enkele manier lukken. Je kunt wel  een bezoekje brengen aan een ijsbaan. Tijdens het schaatsen ben je lekker bezig, ook daarna samen een warmen chocomelk drinken, is gezellig.

Sporten is fijn

Ook voor de iets fanatiekere sporters zijn er allerlei mogelijkheden. Een rondje hardlopen na het ontbijt is een fijn begin van de dag. Een korte fitness work-out in je eigen huis is ook goed in te passen in het drukke kerstschema. Sportscholen zijn tijdens de feestdagen steeds vaker open maar let op dat geldt niet voor alle sportscholen.

Daarbij worden er op allerlei plekken speciale kerst work-outs georganiseerd. Bootcamp, hardlopen, wandelen, spelletjes. Voor ieder wat wils. Bij jouw in de buurt is ook vast iets sportiefs te beleven.

Dansen

Voor een dansje kun je naar een dansgelegenheid, maar je hoeft er je deur niet voor uit te gaan. Want heb je zin om de kerstdagen dansend door te brengen of dansend af te sluiten, dan kan dat. Zet een muziekje aan en waag een pasje in de huiskamer. Een klassieke dans of een hiphop, alles kan. Weet in ieder geval dat je hiermee behoorlijk wat calorieën kunt verbranden.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?