hardlopen kerst

Bewegend de kerstdagen door

Tijdens de feestdagen zoeken de meesten van ons de gezelligheid op. Lekker binnen zitten, kaarsjes aan, film kijken of spelletje doen en natuurlijk vooral ook lekker eten. Niet zo gek ook dat we tijdens de kerstperiode nog wel eens een paar kilo’s aankomen. Echt niet nodig. In beweging blijven, maakt al een groot verschil en het voorkomt afvalstress in januari.

Eten, eten en nog eens eten

Je moet er toch niet aan denken de komende kerstdagen alleen maar binnen te moeten zitten en te moeten eten, eten en nog een keer eten.  Het is een goed idee een actiever tintje te geven aan de feestdagen. Dit is niet moeilijk en het kan erg gezellig zijn. Wanneer je van een spelletje houdt dan kun je voor binnen een Wii of een andere spelcomputer regelen. Er zijn legio beweegspellen met  dans, ski en tennis, voor elk wat wils. Ben je bang dat je daarvoor met te veel bent, dan kun je een competitie opzetten met verschillende onderdelen met een tijdschema over de middag verspreid. Onopgemerkt kom je zo toch aan je beweging. Zijn er wat oudere mensen bij, zoals je ouders of je opa en oma, dan kun je thuis ook sjoelen of gaan bowlen of kegelen bij een baan.

Wandelen

Ver uit het populairst tijdens de kerstdagen is de wandeling. Als het dit jaar meezit dan houden we het droog. Vooruitzichten op winterse buien die het landschap omtoveren tot winterse taferelen zijn er niet.De een woont bij het bos, maar de ander woont in de buurt van het strand. Het maakt niet uit, gewoon lekker buiten een frisse neus halen en de benen strekken. Ook je visite kun je lekker mee naar buiten nemen, des te fijner is het om je na afloop weer op te warmen met iets lekkers.

Wanneer het in de avond nog steeds droog is, is het ook heerlijk om na de meestal te forse kerstmaaltijd, nog even een rondje te lopen.  Je verbrand energie en raakt dat eventuele volle gevoel kwijt. Daarbij is het ’s avonds ook leuk om gewoon door de straten te wandelen. De versierde huizen en sfeervol verlichte straten zijn dan plezierig om doorheen te lopen. Dit zorgt voor een extra kerstgevoel!

Wintersporten

Het is nogal afhankelijk van het weer, het vooruitzicht om te skiën of te langlaufen in de buurt zit er niet in. Voor skien moet je boven de 2000 meter zitten, dus niet alle pistes zullen wit zijn, jammer. Schaatsen kan altijd. Het liefste op natuurijs, maar met 12 graden boven nul gaat dat de komende dagen op geen enkele manier lukken. Je kunt wel  een bezoekje brengen aan een ijsbaan. Tijdens het schaatsen ben je lekker bezig, ook daarna samen een warmen chocomelk drinken, is gezellig.

Sporten is fijn

Ook voor de iets fanatiekere sporters zijn er allerlei mogelijkheden. Een rondje hardlopen na het ontbijt is een fijn begin van de dag. Een korte fitness work-out in je eigen huis is ook goed in te passen in het drukke kerstschema. Sportscholen zijn tijdens de feestdagen steeds vaker open maar let op dat geldt niet voor alle sportscholen.

Daarbij worden er op allerlei plekken speciale kerst work-outs georganiseerd. Bootcamp, hardlopen, wandelen, spelletjes. Voor ieder wat wils. Bij jouw in de buurt is ook vast iets sportiefs te beleven.

Dansen

Voor een dansje kun je naar een dansgelegenheid, maar je hoeft er je deur niet voor uit te gaan. Want heb je zin om de kerstdagen dansend door te brengen of dansend af te sluiten, dan kan dat. Zet een muziekje aan en waag een pasje in de huiskamer. Een klassieke dans of een hiphop, alles kan. Weet in ieder geval dat je hiermee behoorlijk wat calorieën kunt verbranden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!