bewegen tijdens feestdagen

Beweeg ook tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen zoekt bijna iedereen de gezelligheid op. Lekker binnen zitten, kaarsjes aan, film kijken of spelletje doen en natuurlijk vooral ook lekker eten. Niet zo gek ook dat we tijdens de kerstperiode nog wel eens een paar kilo’s aankomen. Jammer en onnodig. Blijf lekker in beweging, dat maakteen groot verschil.

Actiever tintje aan feestdagen

Een actiever tintje geven aan de feestdagen is helemaal niet zo lastig en kan zelfs ontzettend leuk zijn. Hou je van spelletjes? Regel dan een Wii of ander soort spelcomputer waar je beweegspellen mee kunt doen. Dans, ski, tennis. Zet een competitie op wanneer je met meerdere bent. Zo kom je ongemerkt toch aan je beweging. Wat ook actief is maar iets minder iets minder is sjoelen of bowlen.

Wandelen

Wat het meest populair is tijdens de kerstdagen is wandelen. Sneeuw zit er dit jaar niet in, maar het is zeker aangenaam om buiten te zijn. Ga naar het strand of loop door het bos. Maar je kunt ook door je eigen buurt lopen, ook met je visite. Gewoon om lekker even buiten te zijn en een frisse neus te halen.

Het is ook geen gek idee om in de avond na het eten nog even te lopen. Je raakt daardoor even dat volle gevoel kwijt en je kunt wat energie verbranden en juist energie op doen na het stil zitten. In de avond is het ook leuk om gewoon door de straten te wandelen. Veel huizen zijn versierd en de straten zijn mooi verlicht.

Wintersporten

Sneeuw zal er dit jaar niet liggen, dus spontaan langlaufen in de buurt zit er echt niet in. Schaatsen kan altijd. Op Natuurijs gaat het dit jaar niet worden, maar je kunt wel een bezoekje brengen aan een ijsbaan. Rondom Kerst duiken er op veel plaatsen schaatstenten op, die een paar weken open zijn zo rond de feestdagen. Tijdens het schaatsen gebruik je heel veel spieren. Ook skien in een overdekte skihal is erg leuk om te doen.

Lekker sporten

Heb je echt behoefte aan iets meer beweging, dan kun je natuurlijk altijd voor of na het ontbijt een rondje gaan hardlopen. Een korte fitness work-out in je eigen huis is ook goed in te passen in het drukke kerstschema. Op Tweede Kerstdag en de andere feestdagen zijn steeds meer sportscholen open. Op allerlei plekken worden speciale kerst work-outs georganiseerd. Bootcamp, hardlopen, wandelen, spelletjes. Voor ieder wat wils. Kijk dus vooral wat er bij jou in de buurt te doen is. Sowieso een leuke manier om ander mensen te leren kennen.

Dansen

Wil je de kerstdagen in stijl afsluiten? Ga dan dansen. Zet een muziekje aan en waag een pasje in de huiskamer of bezoek een dansgelegenheid. Met een uurtje verbrand je minimaal 300 calorieën. Wil je liever niet alleen dansen maar met anderen? Kijk dan op de Gids voor Singlefeesten. Zeker rond deze feestdagen worden er allerlei avonden georganiseerd voor singles.

Bron: Gezondheidsnet

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!