samen sporten
22 March 2016

Betere seks door samen te sporten

In een relatie hoef je niet alles samen te doen. Elkaar de vrijheid geven om je eigen dingen te doen is een must. Voor sporten hebben mensen vaak een stok achter de deur nodig. Als die stok je vriendin of je partner is, dan is dat helemaal goed. Samen gaan sporten is gezellig. Een mooie bijkomstigheid is dat het goed is voor de seks.

Samen sporten goed voor relatie

Veel mensen nemen vol goede moed een abonnement op de sportschool. De meesten houden het niet lang vol, niet omdat het zwaar is, want dat bepaal je zelf. Jezelf aanzetten om iedere keer weer richting die sportschool te gaan in plaats van gezellig met je partner rustig te eten en de gebeurtenissen van de dag te bespreken. Maar samen sporten blijkt voor een relatie zeker niet verkeerd.

Voordelen van samen sporten

Samen gaan sporten met zelfde schema dat heeft altijd voordelen. Het is in ieder geval minder geregel rondom het eten en de agenda’s, als je eenmaal een goed schema hebt, natuurlijk.

1. Je eet gezonder

Wanneer je vriend mee gaat sporten, is hij zelf minder geneigd om ‘s avonds een zak chips open te trekken of extra grote döner te bestellen in plaats van een gezonde salade en jou zo in verleiding te brengen.

2. Extra motivatie

Niet alleen op eetvlak heb je steun aan elkaar, door samen te gaan sporten, is de kans ook groter dat je echt lol krijgt in het fitnessen. Uit recent onderzoek bleek immers dat maar liefst 66 procent van de vrouwen haar goede voornemens volhoudt wanneer haar partner ook meedoet, vergeleken met slechts 24 procent van de vrouwen die het in haar eentje moet klaren. En een klein beetje druk van buiten lijkt soms vervelend, maar daar krijg je niks van.

3. Je sport beter

Tenzij jullie echte babbelaars zijn, is de kans groot dat jullie ook het beste in elkaar naar boven halen. Uit onderzoek bleek immers al dat koppels die samen sporten allebei beter presteren.

4. Het is goed voor je relatie

Samen sporten zou zorgen voor emotioneel stabielere en gezondere relaties, aldus professor Goldberg van het Psychiatrisch instituut in Londen. Wie gaat sporten is immers energieker en zit beter in zijn vel. En dat komt natuurlijk ook je relatie ten goede.

5. Je hebt altijd iemand om je te helpen

Wil je graag een nieuw apparaat uitproberen, maar heb je geen idee hoe je dat ding precies aan de praat krijgt? Heb je wat hulp nodig om met die zware gewichten te trainen? Of gewoon iemand om te kijken of je houding wel in orde is? Als je samen gaat sporten heb je altijd iemand die tot je dienst staat.

6. Jullie kennen elkaars agenda

Je partner weet als geen ander hoe jouw agenda eruit ziet en wanneer je tijd hebt om te sporten. Jullie respecteren elkaars planning en zullen minder snel gefrustreerd zijn wanneer iemand eens moet afzeggen na een lange werkdag.

7. In goede en in slechte tijden

Heeft de ander het moeilijk? Dan ben jij er om hem net iets verder te pushen, en omgekeerd. En nog een extra voordeel is dat jullie geen geheimen meer hebben voor elkaar in je relatie. Je hebt elkaar namelijk al op het minst mooie moment (rood, zwetend, hijgend en vloekend) gezien.

8. Je maakt minder ruzie

Want jullie hebben allebei een uitlaatklep om eventuele frustraties weg te werken, waardoor jullie minder snel irritaties op elkaar zullen afreageren. En zolang je de mogelijkheid hebt om die frustraties op die fiets, gewichten of loopband bot te vieren, blijft jullie servies ongeschonden.

9. Probeer samen iets nieuws

Een beetje avontuur is nooit slecht. Start soort van gezonde competitie tussen jullie beide en kies voor een sport of groepsles die geen van beiden ooit eerder gedaan heeft. En daarbij, het plezier om nieuwe dingen uit te proberen, kan jullie ook in de slaapkamer van pas komen.

10. Het is goed voor je seksleven

Cardio workouts zoals lopen, zwemmen of fietsen, bevorderen de bloedtoevoer en zorgen dat endorfine, ook wel het gelukshormoon, vrijkomt. Daarnaast krijgt ook de testosteron aanmaak een boost, waardoor je je meteen een stuk aantrekkelijker voelt. Dat dit voor sportievelingen ook tussen de lakens een positief effect heeft, dat mag duidelijk zijn. Zet ook daarvoor je beste beentje voor.

Geen vriendje en geen zin om alleen te gaan sporten? Geen vriendje en dus ook geen seks? Kijk in beide gevallen op Sprinter. Voor de sport of voor daten?

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met een strak lichaam de zomer in: begin nu!

Wil je van de zomer met een strak en getraind lijf...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Lekker vooruitzicht: op stedentrip met leuke singles

Think ahead! Nu mensen rustig aan toch weer vakantieplannen beginnen te...

Live Pubquiz met Leo Blokhuis in het Top 2000 Online Café

Thuisblijven, maar toch met je vrienden de kroeg in om te...

Het corona-buikje: singles komen fit uit de lockdown

Praktisch naast de koelkast werken en minimale kansen op het showen...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

advertentie