van swipen naar ontmoeten

Beter verhaal bij slechtere date

Jij als single kan het anders ervaren, maar er zijn ook voordelen aan het moeizaam verlopen van een date. Zo ervaart een Britse single dit in ieder geval. Zij is begonnen met bloggen. Hoe slechter de date, des te meer stof zij heeft om te schrijven en des te beter haar verhaal wordt. Dat ze stiekem hoopt dat er voor haar ook een goede date voorbij komt, dat is een ander verhaal.

Beter verhaal bij slechtere date

Ben jij single en denk je er ook serieus over om te gaan bloggen? Dan moet je er niet voor terug schrikken dat je liefdesleven niet zo vlekkeloos verloopt en dat je date afspraakjes soms te erg zijn voor woorden. Hoe beroerder de date hoe meer woorden jij juist hebt voor een goed verhaal. Dus vooral doorgaan met daten en je voordeel doen met mislukte of moeizame dates.

Zo doet de Britse Lauren Crouch al een hele tijd. Ze is gaan schrijven na een liefdesbreuk. Ja, ze lijkt vaak pech te hebben met haar dates, maar zij is er een sport van gaan maken om hier smakelijke verhalen over te schrijven.  Laatst eiste een afgewezen date zijn geld voor de koffie terug. Ook dat was een meer dan geschikt onderwerp voor een blog. Zoals zij zegt zijn er geen slechte dates, alleen goede verhalen.

Niet goed geld terug

Laatst had ze een date met een kerel die haar zeker de moeite waard leek. Hij wilde niet afspreken in een café, in een koffiekiosk op het station was goed genoeg. Alcohol dronk hij niet, koffie was voldoende. Het gesprek was niet verkeerd, hij bleek intelligent en gedroeg zich perfect. Ze hadden een leuk gesprek. Na een half uur zei hij dat hij naar huis mocht omdat hij een bestelling van de supermarkt verwachtte. Lauren mocht wel met hem mee, dan zou hij voor haar koken. Zij vond het echter geen goed idee, om meteen met hem mee naar zijn huis te gaan.

De man liet zich niet zomaar aan de kant zette, hij vroeg in de avond opnieuw aan haar nu via sms of ze wilde afspreken. Lauren had het eigenlijk wel gezien met hem en zei hem dat ze het hierbij wilde laten. Het duurde even voor hij haar boodschap accepteerde. Hij stuurde haar nog wel even een berichtje ter afsluiting: “Kun je me het geld van je koffie teruggeven? Ik geef dat liever aan een ander meisje.”

Overmaken naar goed doel?

Lauren was zo verbaasd dat ze dit antwoord van deze date op social media plaatste. Je snapt dat de reacties niet van de lucht bleven. Of ze het geld misschien moest overmaken naar een goed doel? Of hij misschien ook nog de busrit vergoed wilde hebben? Het was echt niet als grap bedoeld. Hij schreef dat ze het geld mocht storten op zijn bankrekening. De gegevens die hiervoor nodig waren, leverde hij er meteen bij.

Wanneer je wat meemaakt , dan kun je er ook over schrijven. Dat heeft dit voorval haar wel weer op geleverd, een mooi verhaal. Via Twitter maakte dit verhaal furore en blijkt ze niet de enige te zijn die zo’n ervaring heeft. Openlijk werd dan ook de vraag gesteld  of er meerdere van zulke vrekken op deze planeet rondlopen. Het antwoord bleek een vette ja.

Laat je niet uit het veld slaan

Lauren ziet er gelukkig de humor wel van in. Het is lastig bij daten niet alles persoonlijk op te vatten, maar ik heb geen haast. Lauren houdt van romantiek en ze wil niet te cynisch worden. Ze scheert nu heus niet alle mannen over dezelfde kam. Je zult altijd kerels tegen het lijf lopen die ongemanierd zijn. Maar ondanks dat moet je vooral doorgaan met je zoektocht en positief in het leven blijven staan. Je krijgt langzamerhand ook meer gespreksstof voor bij een date en dat is mooi meegenomen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam