gastblogger

Beste banen voor reislustigen

Heb jij ook geen hekel aan werken, maar zou je best meer tijd over willen hebben om meer te reizen? Dan zou je iets moeten bedenken dat je werken en tegelijkertijd veel van de wereld zien, kan combineren. Dat is iets waar veel mensen van dromen. Maar waarom niet stoppen met dromen en starten met het realiseren van je droom? Het is puur een kwestie van de juiste baan kiezen.

Reizen is een deel van je werk

De gedachte om meer te reizen maakt je helemaal blij. Maar daar moet je natuurlijk geld voor hebben, dus moet er ook gewerkt worden. Wanneer je nu eens een baan probeert te krijgen waar reizen een onderdeel van is, dan heb je toch 2 vliegen in één klap. Er zijn zeker 20 banen te vinden die je over de hele wereld brengen. Dan kun je van je hobby je werk maken.

1. Freelance fotograaf

Als fotograaf moet je vooral niet gespecialiseerd zijn in portretfoto’s. Je moet gaan voor natuur en dieren! Daarmee is de kans het grootst dat je veel van de wereld gaat zien.

2. Skileraar

Als skileraar aan het werk gaan, als je tenminste een beetje kunt skiën.Of het een leven lang een uitdagende baan is, dat is misschien niet zo, maar enkele seizoenen skileraar zijn is een absoluut geen straf. Met uitzicht op de mooie witte besneeuwde bergen in je achterhoofd, is het geen enkel probleem om iedere dag weer naar kantoor te gaan.

3. Vrachtwagenchauffeur

Het imago van de vrachtwagenchauffeurs is mogelijk niet best, maar daar kun jij verandering in brengen. Internationale ritten mogen rijden, niks mis mee, je ziet dan in ieder geval meer mensen dan zij die iedere dag in een suf kantoor zitten.

4. Bioloog

Onderzoek doen naar nagenoeg uitgestorven wilde dieren of planten in de Amazone, ben je bioloog dan ligt de wereld aan je voeten. Ook al hoef je maar naar de Belgische Ardennen om te gaan wroeten in de herkomst van de everzwijn, is ook al prettig. Lekker op pad en buiten zijn.

5. Vertaler

Spreek je goed Engels, dan kun je in een hoop landen genoeg geld verdienen als vertaler.

6. Duikinstructeur

Misschien in Zeeland bij de oesterbanken maar verder valt er gelukkig  in Nederland weinig boeiends te zien onder water. Als duikinstructeur moet je dan wel ver weg om je werk te kunnen uitoefenen. Naar het Great Barrier Reef bijvoorbeeld, of naar Hawaii.

7. Au pair

Oppassen op kleine kinderen terwijl de ouders aan het werk zijn is misschien niet de baan van je dromen. Maar au pair zijn in de buurt van bijvoorbeeld de Australische kust, dan wordt au pair zijn ineens toch heel erg leuk!

8. Ober

Werken in de horeca in de bediening is een baan die iedere grens over gaat. Eten en drinken uitserveren in Nederland is leuk, maar in wereldsteden als New York, Tokio of Kaapstad nog veel leuker. En er is altijd behoefte aan obers, waar ook ter wereld.

9. Reisleider

Je hebt volop keus als reisleider. Ga niet voor een baan als reisleider voor 65+ reizen naar Duitsland, maar zoek een werkgever die vooral hele verre en exotische reizen aanbiedt!

10. Fruitplukker

Je zult er absoluut niet rijk van worden, maar er zijn in het buitenland altijd boerderijen te vinden waar ze fruitplukkers nodig hebben. Zoals de Polen hier komen werken in de akkerbouw, kun je als Nederlander ook naar Polen, om maar een voorbeeld te noemen.

11. Stewardess

Vroeger wilde ieder meisje van bepaalde lengte stewardess worden. Dat lijkt wat minder te worden, maar dat kan ook aan mijn leeftijd liggen, dat ik dat niet meer hoor. Als stewardess zie je zeker veel van de wereld. Maar wat denk je als baan van piloot, dat is natuurlijk nog veel leuker. dan toch maar voor de baan van piloot.

12. Straatartiest

Kun je een beetje dansen, zingen, goochelen of andere dingen waarmee je mensen kunt entertainen? Het enige wat je nodig hebt als straatartiest is enthousiasme en een hoge hoed om geld op te halen.

13. Lifeguard

Woon je in de buurt van de zee en weet je om te gaan met hoge golven? Misschien kun je dan solliciteren voor een baan als lifeguard bij Baywatch. Moet je wel van de kleur rood houden, want zowel mannen als vrouwen hebben rode werkkleding. Cool toch om de hele dag mensen en wegdruivende surfplanken uit de zee te redden.

14. Bemanning van een cruiseschip

Werken op een cruiseschip als bemanningslid is een van de snelste manieren om veel verschillende bestemmingen te zien. Het is natuurlijk wel de vraag of je als bemanning ook de tijd krijgt om de bestemmingen te gaan beleven of dat je ze alleen vanaf het rand van het schip mag bekijken.

15. Inkoper in de modebranche

Wil je graag vaak naar Azië, dan is dit jouw droombaan. In de modebranche wordt de inkoop namelijk in Azië geregeld. En aangezien de mode tegenwoordig 4 seizoenen kent, moet je vaak op en neer.

16. Roadie

Ben je dol op muziek en vind je hard werken niet erg? Dan is de droombaan voor jou om als roadie mee te gaan op een wereldtournee van een grote artiest. Je sjouwt je een breuk met al die zware spullen, maar je nog eens ergens.

17. Archeoloog

Ook in Nederland wordt er af en toe nog wel iets opgegraven, maar voor de echte spannende opgravingen moet je als archeoloog in het buitenland zijn. Ook weer zo’n baan die werk combineert met reizen. In Egypte worden nog steeds piramides ontdekt, onvoorstelbaar toch. Het blijft een beroep van alle tijd.

18. Housesitter

Verkoop je eigen huis en trek erop uit. Ga overal ter wereld op zoek naar huizen, waarvan de eigenaar er even niet is, maar die wel graag wilt dat zijn huis bewaakt wordt, tijdens zijn afwezigheid.  Dat zijn vaak wel mooie optrekjes met grote zwembaden, dus niks mis mee.

19. Hotel manager

Heb je een opleiding in het hotelwezen, en wil je verder kijken dan je neus lang is? Probeer een baan te bemachtigen bij een hotelketen met hotels over de hele wereld. Zorg vervolgens dat je regelmatig over geplaatst wordt.

20. Reisblogger

Mensen die van reizen reeds hun werk gemaakt hebben en die daar heel enthousiast over schrijven, zij weten geen leukere baan te bedenken dan reisblogger.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.