weekend Praag vliegen

Best bereikbare vliegvelden van Europa: handige tips voor op reis

Vlieg je voor het eerst alleen naar een stad in Europa? Of breng je een bezoek aan vrienden of familie in het buitenland en wil je weten hoe je gemakkelijk van het vliegveld naar het centrum van de stad reist? Of misschien wil je een stedentrip boeken, maar heb je nog geen bestemming op het oog? Dan hebben wij een paar interessante tips voor je over de best bereikbare luchthavens van Europa! Het reisplatform Omio deed namelijk een onderzoek naar de best bereikbare luchthavens in Europa. Hier lees je handige tips over de reis van en naar deze vliegvelden in Europa.

Heb je een stedentrip geboekt naar Praag? Dan heb je de best bereikbare luchthaven, populairst onder Nederlandse reizigers, gekozen. Je bent namelijk vanaf het vliegveld van Praag binnen een kwartier in het centrum en het kost je negentig cent om er te komen. Op de tweede plek staat Berlijn Tegel (TXL). Vanaf deze luchthaven ben je in twintig minuten in het stadscentrum en het kost je €2,80. Venetië sluit de top 3 af met een reistijd van twintig minuten en een prijs van acht euro.

Bereikbaar en snel

Naast populaire luchthavens voor Nederlandse reizigers, heeft Omio ook onderzocht welke luchthavens over het algemeen in Europa goed bereikbaar zijn. Zo weet je gemakkelijk welk vervoersmiddel je kunt nemen en hoe lang je erover doet om van het vliegveld naar het centrum te komen. Wil je bijvoorbeeld een weekendje naar Nice? Dan heb je het best bereikbare vliegveld uitgekozen in vergelijking met alle andere Europese steden. Met vijf minuten sta je in het centrum van de Franse stad en je betaalt er €1,80 voor. Lanzarote (ACE) staat op nummer 2 met tien minuten transfertijd en een prijs van €1,40. Birmingham (BHX) staat op de derde plek met een treinreis van negen minuten voor vier euro.

Reistijd van vliegveld naar centrum in Europa

Ga je over een paar weken op reis en ben je benieuwd hoelang jouw transfer van het vliegveld naar het stadscentrum is binnen Europa? Dan is er een handige tabel waarin de gegevens van meer dan honderd Europese vliegvelden zijn samengevoegd. Je ziet hoe lang je transfertijd is, welk vervoersmiddel het snelst is en de reiskosten en afstand zijn ook opgenomen in het overzicht. Erg handig om vooraf al op te zoeken.

Reizen naar Londen

Heb je net een weekendje Londen geboekt en wil je goed voorbereid op pad gaan? In het onderzoek van Omio is een kaart opgenomen waarin je ziet hoe de verschillende vliegvelden van Londen met het openbaar vervoer te bereiken zijn. Daarnaast hebben ze op een rijtje gezet welke maatschappij je vervoert, welk vervoer er is, hoe lang je reis duurt en wat de prijs is. Waar je ook naartoe gaat dit jaar, met deze tips ben je alvast voorbereid en kun je ontspannen op reis!

Omio, voorheen bekend als GoEuro, is een platform dat reizigers de mogelijkheid biedt mobiele trein, bus en vliegtickets te vinden en te boeken. Omio revolutioneert samen met meer dan 800 Europese vervoerders de reiservaring van reizigers door voortdurend meer keuze, transparante prijzen en boekingsgemak aan te bieden.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!