ontdek stad op de fiets

Bespaartips op vakantie

Afdingen is een grote bespaartip maar er zijn nog vele andere tips te bedenken. Wat vaak al een grote kosten post is, is de tol die je onderweg moet betalen. Of de restaurantjes op toplocaties, die de hoofdprijs vragen. En wat denk je van die taxi chauffeur, die vast al heel vroeg met pensioen kan met dergelijke bedragen. Dus mijdt de tolwegen, tank slim, pak zo min mogelijk de taxi maar wel een witte fiets.

Bespaartips op vakantie

Natuurlijk weet je dat op vakantie gaan duurder is dan thuis blijven. Dat geeft ook niet. Maar om nu overal de hoofdprijs te betalen, dat vinden wij Nederlanders onder het algemeen niet zo prettig. Naast de tips om af te dingen zijn er meer handige tips waar je rekening mee kunt houden. Dit voorkomt dat je chagrijnig wordt van je uitgifte en dat moet niet. Vakantie moet vooral een feest blijven.

1. Rijd tolvrij en tank slim

Denk je lekker goedkoop met de auto op vakantie te gaan, betaal je aan de lopende band tol. Kijk op de ANWB routeplanner op optie ‘tolvrij’ en de zoekmogelijkheden. natuurlijk ben je langer onderweg. Wil je op vakantie niet steil achterover slaan bij de pomp? Raadpleeg dan de actuele lijst met Brandstofprijzen in Europa. Deze wordt automatisch bijgewerkt en je ziet precies waar je voordelig kunt tanken.

2. Pak de fiets 

Wel eens gebruik gemaakt van de ‘witte fietsen’? In veel grote steden vind je deze die je voor een paar euro per dag kan huren. Stukken goedkoper dan taxiritjes. Het is ook nog eens gezond ook en op een snelle manier kun je alle hotspots bereiken. Of pak wanneer mogelijk de bus, tram of metro vanaf het vliegveld en sla de taxi over. Maak alleen uitzonderingen bij nachtelijke aankomsten in beruchte steden, zoals Johannesburg en Rio de Janeiro.

3. Maak zelf je diner 

Elke dag buiten de deur eten is een behoorlijke kostenpost. Een goedkope en tevens leuke optie is om zelf boodschappen te doen. Koop vooral  lokale producten, die zijn het goedkoopst en bovendien de specialiteit van de regio. Sla meteen ook flesjes drinken en snacks in, zodat je niet afhankelijk bent van dure terrassen. Vermijd dan ook toeristische wijken als je soms toch op een terras wilt zitten. Zorg inderdaad voor flesjes drank dat je de minibar met rust laat.

4. Bezoek gratis attracties

Op vakantiebon je genoeg zien zonder de portemonnee te trekken. Parken, kerken, openbare gebouwen, opgravingen, er zijn gratis attracties genoeg.  Kijk eens op FreeinEurope.com of Google op ‘free tourist attractions + naam bestemming’ en je ziet een lijst van gratis bezienswaardigheden.

5. Deel kosten

Als soloreiziger betaal je voor alles de volle mep. De simpelste oplossing is om een reisgenoot te zoeken. Dit kan prima op sites als www.gasamenopreis.nl of www.reisgenoten.nl. Je gaat niet express alleen, dus wil je niet vastzitten aan een ander. Probeer dan de taxi eens met iemand te delen. Of zoek gedurende de reis af en toe een kamergenoot.

6. Let op bellen en internet

Bellen en gebeld worden in het buitenland kan veel geld kosten. SMS liever. Of stuur WhatsApp-berichten vanuit een wifi-hotspot. Schakel je voicemail uit, want voor het inspreken en het afluisteren moet je betalen. Een collect-call gesprek is soms een oplossing als je echt even moet bellen. Wil je op je vakantiebestemming met reisgenoten telefonisch in contact blijven? Koop dan een sim-kaartje.

Zet voor je vertrek roaming uit. Want even kort internetten in het buitenland zorgt vaak voor peperdure rekeningen. Als je toch op je mobiel online wil blijven, schakel je eenvoudigweg wifi in.  Je kunt ook je mobiel thuislaten en een internetcafé induiken.

7. Pin niet te vaak

Flappen tappen buiten de EU kost al snel € 2. Pin dus zo min mogelijk. Dat geldt zeker op het einde van de reis, want terug wisselen kost ook geld. Cash opnemen met je creditcard is twee keer zo duur. En wat doe je met losse buitenlandse munten? Leuk voor de verzamelaar, waardeloos voor de consument. Wisselkantoren weigeren namelijk om munten om te ruilen, dus zorg dat je niet met een sloot kleingeld blijft zitten. Geef ze als fooi bij je laatste diner of betaal de busrit naar het vliegveld ermee.

8. Gebruik je gezond verstand

Altijd je gezond verstand gebruiken, dat zal je vaker gehoord hebben. Open deur, maar toch hoor je nog regelmatig verhalen van mensen die zijn opgelicht op vakantie. Wissel dus geen geld op straat voor een gunstige koers, neem niet alles voor zoete koek aan en blijf je hersenen gebruiken.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!