perfecte man daten

Besneden penis: hoe zit het met de seks?

De meeste mannen in Nederland hebben geen besneden penis, maar als je weleens een seksueel avontuurtje hebt gehad op vakantie in het buitenland dan kan je zomaar eens een besneden exemplaar zijn tegengekomen. Maar hoe zit het nou precies met die besneden penis: is het nu wel of niet beter voor je seksleven?

Reden voor besnijdenis

De reden waarom de penis van een man besneden wordt kan verschillen. Misschien heeft hij last van phimosis (voorhuid te strak om de eikel), vanwege zijn religie of misschien wel om hygiënische redenen. Sommige mannen (die nooit besneden zijn) moeten er niet aan een een dergelijke ingreep denken! Volgens psychologen gaat de voorkeur van vrouwen juist weer uit naar een besneden lid omdat ze dat fijner vinden tijdens het pijpen en de seks zelf. Mannen daarentegen hebben liever een penis die ‘intact’ is.

besneden penis

 

Betere seks?

Mannen gaan er namelijk vanuit dat seks beter is wanneer ze onbesneden zijn. Maar is dat wel zo? Onderzoekers aan American Urological Association besloten eens te kijken naar hoe gevoelig besneden en onbesneden penissen zijn. Ze testten vier verschillende gebieden van de penis. Bij mannen tussen de 18 en 37 jaar werd gekeken naar gevoeligheid in hun eikel, de middellijn schacht, de basis van de schacht en de voorhuid (indien die aanwezig was). Ze kwamen erachter dat de voorhuid inderdaad wat gevoeliger was bij mannen die niet besneden waren, maar over het algemeen waren alle andere gebieden even gevoelig. Volgens de onderzoekers was er dus amper een verschil.

Klaarkomen

Maar dat was niet het eerste onderzoek dat naar dit onderwerp gedaan werd. Zo kwam een ander onderzoek van National Institutes of Health tot de bevinding dat het voor mannen met een besneden piemel langer duurde om klaar te komen. 20 procent van de mannen gaf zelfs aan dat hun seksleven erop achteruit was gegaan.

Lees ook: 7 type mannen in bed

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!