vertrouwen Liefde

Beroemde citaten over de liefde

De liefde… we kunnen smachten naar de ware, overlopen van geluk wanneer we ‘m denken te hebben gevonden en wanhopig zijn wanneer we de liefde mis lopen. Boeken zijn er volgeschreven over DE liefde. Daarom 16 beroemde citaten!

1# Ingrid Bergman: “Een kus is een trucje dat de natuur ons heeft gegeven om te stoppen met praten wanneer woorden overbodig zijn.”

2# Joan Crawford: “Liefde is vuur. Je weet echter nooit op voorhand of het je hart zal verwarmen of je huis zal afbranden.”

3# Billie Holiday: “Liefde is zoals een kraan die open en dicht kan.”

4# Lauren Conrad: “Ween niet om iemand die niet om jou zou wenen.”

5# George Eliot: “Liefde is de triomf van verbeelding over intelligentie.”

6# Natalie Portman: “ Slimme vrouwen houden meer van slimme mannen dan omgekeerd.”

7# Zora Neale Hurston: “Liefde dwingt je ziel uit zijn schuilplaats.”

8# W.C. Fields: “Sommige zaken zijn beter dan seks en sommige zijn slechter. Er is echter niets dat net hetzelfde is.”

9# Jeanne Moreau: “Ouderdom beschermt je niet tegen liefde, maar liefde beschermt je wel tot op zeker hoogte tegen ouderdom.”

10# Oscar Wilde: “Vrouwen zijn er om lief te hebben, niet om te begrijpen.”

11# H.L. Mencken: “Geluk is de porseleinwinkel; liefde de olifant.”

12# Willa Cather: “Waar grote liefde is, vind je wonderen.”

13# Antoine Saint-Exupéry: “Liefde betekent niet naar elkaars gezicht staren. Het betekent samen dezelfde kant op kijken.”

14# Albert Einstein: “Een man die veilig zijn auto kan besturen terwijl hij een mooi meisje kust, besteedt onvoldoende aandacht aan de kus.”

15# Theodor Geisel (Dr. Seuss): “Je weet dat je verliefd bent wanneer je niet in slaap valt omdat de realiteit beter is dan je dromen.”

16# Joyce Carol Oates: “Liefde draait rond twee dingen: lichamen en woorden.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.