Op zoek naar meer geluk in je leven? Maar wat heb je nodig om echt, compleet gelukkig te zijn? Vergeet geld, gezondheid en succes, volgens wetenschappers heb je immers een 10-weken durend vierstappenprogramma nodig.

Geluk is een keuze, dat is het principe van de wetenschappers van de Mayo Clinic in Minnesota. Zij gebruiken een reeks oefeningen die helpen bij het trainen van je geest om voor een gelukkig leven te kiezen.

“Geluk is een gewoonte”, aldus dokter Amid Sood. “40 tot 50 procent van je geluk hangt af van de keuzes die je maakt en waarop je je elke dag focust. Voor sommigen is die keuze voor geluk een aangeboren karaktereigenschap, anderen moeten er echt elke dag opnieuw voor kiezen om gelukkig te zijn.”

Dit zijn de vier stappen die je elke dag (gedurende 10 weken) moet doorlopen voor een gelukkig leven:

1. Train jezelf aandacht te hebben voor het goede in je leven
Spendeer hiervoor de eerste paar minuten na het ontwaken aan het dankbaar zijn voor al het positieve in je leven. Probeer een ander niet te veroordelen om wat hij of zij doet en wees vriendelijk voor je medemens.

2. Probeer emotioneel harder te worden
Probeer je te concentreren op wat er toch nog goed ging, als het eens even mis gaat.

3. Stel je lichaam en geest met elkaar in verbinding
Luister hiervoor naar muziek, mediteer, doe aan yoga of ga gewoon sporten.

4. Kies voor gezonde gewoontes
Maak je leven zo simpel mogelijk, zie alles niet te somber in, en weet wanneer je het gevecht over iets moet aangaan, en wanneer je het beter laat voor wat het is.

We zijn benieuwd… Eén schale troost, veel seks maakt in ieder geval niet gelukkig.