happy single

Bepaal je eigen vrijheid en onafhankelijkheid

Onafhankelijk en vrij zijn, dat is wat we willen zijn. Dit lukt alleen als je weet wat dat voor jou betekent. Dus dat moet je eerst duidelijk krijgen voor je zelf.

De wereld van nu

In de documentaire “De noodzaak van een Utopie” wordt er door een historicus gepraat over de wereld waar we nu in leven. In de Middeleeuwen droomden ze van een wereld zonder armoede, gevulde buiken en niet hoeven werken. En dat we niet beseffen dat we daar waarschijnlijk al zijn aangekomen.

Zien van groter geheel

We maken ons zo druk om kleine dagelijkse dingen dat we vergeten om het grotere te plaatje te zien: hoe leven we nu? Zijn we overal van voorzien? Heb ik genoeg te eten? Als ik ziek word, wordt er dan voor mij gezorgd?  Heb ik voldoende tijd en geld om leuke dingen te doen? Is er tijd om te niksen? Ja, dat is er. (Uiteraard zijn er uitzonderingen.)

Onafhankelijk en vrij willen zijn

Het betekent ook dat we genoeg tijd en geld hebben om na te denken over wat we willen. Wat ik veel hoor om mij heen is onafhankelijk zijn en vrij. Ik roep het al mijn hele leven. Maar wat betekent het? Voor iedereen hebben deze woorden een andere betekenis. Ik ben daar vrij concreet in: ik wil zelf kunnen bepalen waar, hoe, wanneer en met wie ik werk.

Ik heb afscheid genomen van vele projecten, enkele klanten waar het gewoon niet mee matchte, ik ben gestopt met mijn vorige bedrijf, ik werk vanuit huis (omdat dat voor mij het beste werkt), op woensdagen heb ik geen afspraken, ik werk al jaren niet meer samen met grote bedrijven en organisaties en ik werk alleen nog aan projecten die ik heel gaaf vind.

Probeer voor jezelf uit wat werkt

Keuzes over je onafhankelijkheid en bepaalde mate van vrijheid, kun je zelf maken. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Alleen door uit te proberen weet je wat voor jezelf werkt en wat niet.

Wil jij onafhankelijk en vrij zijn? Definieer voor jezelf wat die woorden voor jou betekenen. Wanneer voel jij je onafhankelijk en vrij? Wellicht ben je daar nu al aangekomen zonder dat je het zelf wist.

Blog van Patty Golsteijn

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.