oudere single of single ouder

Ben of ken jij een single relatiemaagd?

Wij waren ‘m nog niet eerder tegengekomen: de relatiemaagd. Misschien dat er heel wat rond lopen maar dat vrijwel niemand er voor uit durft te komen een relatiemaagd te zijn. In de Britse krant The Guardian besloot een nu 54-jarige vrouw dat taboe – weliswaar anoniem – te verbreken. Ze heeft nog nooit een vriend of meerdere dates met dezelfde man gehad terwijl ze dit graag zou willen.

Relatiemaagd

„Er is een naam voor mensen zoals ik”, zo begint ze haar verhaal. „Ik ben ‘relatiemaagd’ – een accurate beschrijving omdat ik het voor elkaar heb gekregen om 54 jaar oud te worden zonder ooit een relatie te hebben gehad.” De vrouw, die anoniem wil blijven, beschrijft dat ze nooit mee uit is gevraagd en nooit een valentijnskaart heeft gehad, laat staan een dat ze iemands ‘wederhelft’ is geweest.

Geen maagd

Op seksueel gebied is de vrouw geen maagd. „Ik heb een paar keer seks gehad in mijn twintiger jaren; maar dat is alweer 31 jaar geleden. Als ik toen had geweten dat het zo lang zou duren voordat ik weer op die manier intiem met iemand zou zijn, had ik er toen meer van genoten.”

Onbegrijpelijk

De vrouw schrijft niet te begrijpen waarom het haar vriendinnen wel lukt aan de man te komen en vraagt zich hardop af wat er ‘mis’ met haar is. „Ik ben gezellig, ik sport, heb veel interesses en kleed me goed volgens vrienden – waarvan de meesten gelukkig zijn getrouwd of in elk geval een keer verliefd zijn geweest.”

Waarom?

Ze zegt dat het moeilijk was om iedereen om zich heen te zien settelen en kinderen te zien krijgen – kinderen die inmiddels de leeftijd hebben dat ze de vrouw schaamteloos vragen waarom ze geen partner heeft. „Die vraag blijf ik mezelf ook stellen: waarom?”

Lichaamstaal

De vrouw denkt dat mannen haar niet benaderen om haar lichaamstaal; ze voelde zich op jonge leeftijd ongemakkelijk en onzichtbaar bij mannen. „Misschien is het daar mis gegaan, die verschrikkelijke ervaringen en teleurstellingen op jonge leeftijd.”

Verliefd

Toch zegt de vrouw dat ze toen ze naar de universiteit ging, ze klaar was om de liefde van haar leven tegen te komen, maar opnieuw gebeurde er niets. „De universiteit was een van de periodes waarin ik mij oprecht heb afgevraagd wat er mis met me was. Iedereen om me heen werd verliefd.”

Vragen

Een dergelijke periode brak weer aan toen de vrouw 30 jaar oud was. Ze veranderde vaak van baan en leerde veel nieuwe mensen kennen die geïnteresseerd waren in haar liefdesleven. „Vaak verzon ik een verhaal, bijvoorbeeld dat ik net uit een lange relatie kwam, maar na een aantal jaren gingen collega’s zich dan toch afvragen waarom ik nog steeds niemand was tegengekomen. Ze dachten dat ik lesbisch was.”

Daten

Toen de vrouw de leeftijd van 37 jaar bereikte, besloot ze zich in te schrijven bij een datingbureau. Maar ook dat was geen succes. „In dat jaar heb ik veel dates gehad. Er zat één man tussen die ik nog wel een keer had willen zien, maar helaas was dat gevoel niet wederzijds. Vaak dronk ik op die dates veel, tegen de zenuwen”, gaat ze verder.

Keerpunt

Na een jaar vol dates, kwam de vrouw op een keerpunt in haar leven. „Ik denk dat ik een leuke vriendin of vrouw was geweest, maar niemand gaf me de kans. Daarom ben ik steeds meer gaan accepteren dat ik alleen blijf. Ook mijn ouders en vrienden hebben daar steeds meer vrede mee.”

Single & Proud

Het feit dat de vrouw met haar verhaal naar buiten treedt, komt naar eigen zeggen niet omdat ze trots is op haar datinglife, maar omdat ze steeds comfortabeler is met het ‘single zijn’. Daarnaast denkt ze dat ze niet de enige is die ‘van nature single is’. Ze besluit haar verhaal dan ook met het idee een groep op te richten: ‘Singled Out and Proud’

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.