Blijheid vrijheid

Ben jij wel een goede vriend(in)?

Ben jij wel een echt goede vriend(in)? Soms stel je een belangrijke vriendschap op de proef zonder dat je het zelf doorhebt. Omdat een goede vriend(in) weet wanneer jij een slechte dag hebt, is het makkelijk om onbewust slechte gewoonten te kweken. Niet iedereen heeft de neiging je terecht te wijzen, dus daarom moet je af en toe zelf stilstaan bij je eigen gedrag.

1. Te laat
Als je vrienden steevast zelf een kwartier na het uur van afspraak opdagen omdat ze weten dat je toch nooit op tijd bent, dan ben je fout bezig. Dit geeft namelijk de boodschap dat je jouw tijd belangrijker vindt dan hun tijd. Als je altijd bij dezelfde persoon te laat komt, vraag je dan af dat toeval is of je simpelweg niet geïnteresseerd bent in de vriendschap.

2. Evenwicht
Vrienden helpen elkaar uit de nood, maar als je om meer gunsten vraagt dan je zelf verleent, dan stel je anderen op de proef. Vriendschap moet in evenwicht zijn. Niet elke seconde, maar wel op lange termijn. Als je vreest dat je te veel gevraagd hebt, bied dan zelf aan om meer te helpen.

3. Verandering
Mensen veranderen en dat geldt ook voor vriendschap. Als je een vriend(in) onder druk zet om dezelfde persoon te blijven als op school, dan kan dat tot frustraties leiden. Als er eenmaal kinderen zijn, is het moeilijker om mee op kroegentocht te gaan. Leer je aan te passen aan de veranderingen in jouw, maar ook in het leven van anderen.

4. Te veel praten 
Hebben jullie een echt gesprek of hou jij een monoloog? Als jij altijd aan het woord bent, dan merk je waarschijnlijk niet eens dat je gesprekspartner al lang niet meer luistert. Ook is het niet sympathiek om anderen te onderbreken met eigen ervaringen als hij of zij een relaas voert.  Stel vragen en toon interesse in je vriend(in).

5.  Initiatief
Zet jij vaak de eerste stap om af te spreken of wacht je tot de ander jou belt? Als je nooit initiatief neemt, dan kunnen je vrienden dit als een fout teken zien. Uiteindelijk vraagt niemand je nog mee. Kies een dag en doe een paar voorstellen aan vrienden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.