Blijheid vrijheid
22 February 2015

Ben jij wel een goede vriend(in)?

Ben jij wel een echt goede vriend(in)? Soms stel je een belangrijke vriendschap op de proef zonder dat je het zelf doorhebt. Omdat een goede vriend(in) weet wanneer jij een slechte dag hebt, is het makkelijk om onbewust slechte gewoonten te kweken. Niet iedereen heeft de neiging je terecht te wijzen, dus daarom moet je af en toe zelf stilstaan bij je eigen gedrag.

1. Te laat
Als je vrienden steevast zelf een kwartier na het uur van afspraak opdagen omdat ze weten dat je toch nooit op tijd bent, dan ben je fout bezig. Dit geeft namelijk de boodschap dat je jouw tijd belangrijker vindt dan hun tijd. Als je altijd bij dezelfde persoon te laat komt, vraag je dan af dat toeval is of je simpelweg niet geïnteresseerd bent in de vriendschap.

2. Evenwicht
Vrienden helpen elkaar uit de nood, maar als je om meer gunsten vraagt dan je zelf verleent, dan stel je anderen op de proef. Vriendschap moet in evenwicht zijn. Niet elke seconde, maar wel op lange termijn. Als je vreest dat je te veel gevraagd hebt, bied dan zelf aan om meer te helpen.

3. Verandering
Mensen veranderen en dat geldt ook voor vriendschap. Als je een vriend(in) onder druk zet om dezelfde persoon te blijven als op school, dan kan dat tot frustraties leiden. Als er eenmaal kinderen zijn, is het moeilijker om mee op kroegentocht te gaan. Leer je aan te passen aan de veranderingen in jouw, maar ook in het leven van anderen.

4. Te veel praten 
Hebben jullie een echt gesprek of hou jij een monoloog? Als jij altijd aan het woord bent, dan merk je waarschijnlijk niet eens dat je gesprekspartner al lang niet meer luistert. Ook is het niet sympathiek om anderen te onderbreken met eigen ervaringen als hij of zij een relaas voert.  Stel vragen en toon interesse in je vriend(in).

5.  Initiatief
Zet jij vaak de eerste stap om af te spreken of wacht je tot de ander jou belt? Als je nooit initiatief neemt, dan kunnen je vrienden dit als een fout teken zien. Uiteindelijk vraagt niemand je nog mee. Kies een dag en doe een paar voorstellen aan vrienden.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Je balans vinden? 5 praktische tips!

Wanneer het leven net iets anders gaat en routines uit elkaar...

Gelukkiger in het nieuwe jaar: zo doe je het!

Dus je wilt er strakker uitzien, slimmer en succesvol zijn volgend...

Jarig tijdens Covid-19? Zo kun je het toch leuk maken!

In plaats van je verjaardag met een grote groep thuis te...

Kwart werkenden doet zich op werk beter voor

Maar liefst 26 procent van de werkende Nederlanders doet zich op...

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...