social tinder vrienden groepen

Ben jij nog gezond bezig met je social media?

Hoe zien jouw avonden er tegenwoordig uit? Beetje Netflixen en verder door je Facebook en Instagram scrollen? Soms kan je leven online de bovenhand nemen en in een verslaving veranderen. Vijf signalen die wijzen op een overmatig gebruik van sociale media.

Als je voortdurend foto’s bekijkt

Is foto’s checken, ‘ s ochtends en ‘ s avonds, een routine geworden zoals tanden poetsen en sokken aantrekken? Dan moet je misschien eens nadenken over hoe je sociale media-bezigheden je dagelijkse leven verstoren.

Als je er slaap door verliest

Wanneer je slaap moet inboeten omdat jij in het midden van de nacht nog ligt te chatten op Facebook, is het hoog tijd om je sociale media-apps van je gsm te gooien.

Als je geen aandacht meer hebt voor je vrienden

Op reis gaan, een etentje of een uitstapje naar de film. Elke activiteit wordt gedeeld online en je bent dan ook druk bezig met het maken van de perfecte foto. Nadien wil je ook zoveel mogelijk likes scoren. Maar hierdoor vergeet je misschien je vrienden uit het oog. Soms draait een uitstapje niet om wat anderen ervan vinden, maar wel om hoeveel plezier je beleeft.

Als je er onzeker van wordt

Vergelijk je jezelf constant met modellen en influencers die op Instagram de revue passeren? Het werkt niet alleen jaloezie in de hand, maar ook onzekerheid. Iedere man of vrouw gaat er plots stukken beter uitzien als jij, waardoor je je gefrustreerd en onaantrekkelijk gaat vinden.

Als je geobsedeerd bent door likes

Instagram draait voornamelijk om bevestiging. Bevestiging over hoe goed je het doet in het leven, dat je knap bent en dat je waanzinnig mooie reizen kan maken. De likes zijn hierin de graadmeter. Maar het is geen weerspiegeling van de realiteit en vooral vermoeiend om voortdurend te denken aan likes.

 

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.