relatie zoeken
21 May 2015

Ben jij geschikt voor relatiebemiddeling?

Ben je al een poosje single, dan is het je misschien al eens overkomen. Of je nu wil of niet, je vrienden doen er van alles aan om je kennis te laten maken met andere leuke singles. Daarnaast zeuren je oren van je hoofd om allerlei datingsites te proberen of nog erger.. ze regelen een blind date voor je met iemand die volgens hen perfect bij je past! Voor je spontaan begint te steigeren, lees toch maar even verder…

Hebben ze gelijk?

Iets persoonlijks, zoals je datingavonturen, die hou je misschien toch het liefst zelf onder controle en zoveel mogelijk voor jezelf. Toch is relatiebemiddeling met behulp van je vrienden niet per se een slechte zaak. Je weet wie je bent en wat je wilt, maar vrienden die je echt goed kennen, weten dat ook toch? Sterker nog, misschien hebben ze zelfs wel een iets betere kijk op jou dan jijzelf.

Misschien heb je door je woelige relatieverleden je prioriteitenlijstje wel heel erg streng opgesteld en ben je net iets te kritisch geworden als het op een nieuwe liefde aankomt. Een buitenstaander heeft vaak een duidelijker en concreter beeld dan jijzelf. Neem het je vrienden niet kwalijk als ze een actieve rol in jouw dating-leventje willen spelen, ze hebben gewoon het beste met je voor!

Vrienden of professionele relatiebemiddeling?

Ben je het ermee eens dat een buitenstaander de zaken soms juister inschat dan jijzelf, dan nog hoef je niet per se je liefdesleven in de handen van je vrienden achter te laten. Je kan die eerlijke mening namelijk ook halen bij een professioneel relatiebureau.

Hoe werkt zo’n professionele relatiebemiddeling?

De werkwijze zal soms verschillen naargelang het relatiebemiddeling bureau dat je kiest. Meestal ga je eerst een gesprek aan met een van de professionele relatieconsulenten. Tijdens dat gesprek vertel je gedetailleerd wie je bent en wat je zoekt in een volgende relatie. Op basis van je antwoorden, wordt er een profiel voor je aangemaakt. Vervolgen kiezen de consulenten in hun ledenbestand kandidaten uit die volgens hen bij jou kunnen passen en ze bezorgen hen je profiel. En dan is het aan jou! Heb je een profiel ontvangen dat je aanspreekt, dan kan je met die persoon contact opnemen en afspreken.

3 voordelen van relatiebemiddeling

1. Je komt terecht bij professionals die ervaring hebben in het uitzoeken van de perfect match. Ze weten waarop ze best letten en geven je ook heel wat praktische liefdestips en advies.

2. Je vaste consulent heeft met elke kandidaat die je wordt voorgesteld al persoonlijk kennis gemaakt. Daardoor is daten via relatiebemiddeling ook een relatief veilige methode om nieuwe mensen te leren kennen.

3. Je kiest je afspraakjes uit op basis van een gedetailleerd profiel zonder foto dat vooral karaktereigenschappen en interesses beschrijft. Je keuzes zullen dus vooral bepaald worden door het inhoudelijke en niet enkel gebaseerd zijn op uiterlijke kenmerken zoals bij een datingprofiel met foto wél het geval kan zijn.

Hierop let je op:

Elk relatiebemiddelingsbureau heeft zo haar eigen specifieke doelgroep. Vraag vooraf zeker na welke kandidaten zich zoal bij hen aansluiten en hoeveel potentiële kandidaten hun ledenbestand specifiek voor jouw leeftijdscategorie telt.

De meeste bureaus voor relatiebemiddeling werken met jaarcontracten. Vaak kan je je contract tijdelijk laten bevriezen als je even iemand leuk vindt en wil zien waar het naartoe leidt en het weer activeren als je wil, maar er staat dus wel een begin- en einddatum op je zoektocht naar de m/v van je dromen.

De prijs voor deze contracten kan erg variëren van bureau tot bureau. Van een paar honderd euro tot over de duizend. Als je je partner via relatiebemiddeling vindt, is je geluk je dat bedrag vast wel waard, maar is dat ook nog zo als je zoektocht geen resultaat heeft opgeleverd?

Vraag zeker na bij je relatiebemiddelingsbureau of en welke contactgaranties ze geven! Hoeveel profielvoorstellen mag je verwachten en binnen welke tijdsspanne? Vraag eventueel ook even naar hun gemiddeld slagingspercentage en of je een ex-deelnemer kan contacteren. Een betrouwbaar bureau zal niet aarzelen om je deze info te bezorgen.

Je vertrouwt volledig op de expertise van de relatiebemiddelaar. Een goed contact met die persoon is dus erg belangrijk. Klikt het niet voor de volle 100%, vraag dan een ander contactpersoon!

De alternatieven

Relatiebemiddeling is maar een van de vele manieren om andere singles te ontmoeten. Het hangt helemaal van jou af of je relatiebemiddelingonline dating of speeddating verkiest. En verschillende datingmethodes combineren kan ook natuurlijk!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singles rondrijden op zoek naar de ware

Deze matchmaker uit Breda komt met een nieuw initiatief: ze rijdt...

Dit is dé reden waarom de allerleukste vrouwen single zijn tijdens de feestdagen

Misschien word je inmiddels stapelgek van de vraag, ‘Waar blijft jouw...

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Coronaproof daten: 5 tips!

Liefde vinden tijdens deze crisis vergt simpelweg wat creativiteit. Dus mocht...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie