geboren single

Ben jij een geboren single?

Ben je de enige single in jouw omgeving en wil het maar niet vlotten met die relaties? Dan kun je vanaf nu je DNA de schuld geven. Wetenschappers hebben namelijk een single-gen ontdekt. Dragers van dit gen hebben 20 procent meer kans om vrijgezel te zijn dan anderen.

Single Gen

Dit gen verlaagt het niveau van de feel-good-stof serotine en dat maakt het moeilijker om een intieme band met anderen te creëren. Het leidt ook nog eens sneller tot een relatiebreuk. De onderzoekers van de universiteit van Peking testten haarstalen van bijna 600 studenten om een gen genaamd 5-HTA1 te analyseren. Dit gen komt in twee versies voor. Wie de G-versie van het gen draagt heeft veel meer kans om single te blijven dan degene met de C-versie van het gen. Het verband kan niet verklaard worden door andere facturen die relaties beïnvloeden, zoals uiterlijke kenmerken en rijkdom.

G-versie

5-HTA1 heeft ook invloed op het brein. Mensen met de G-versie van het gen maken dus minder serotine aan, een chemische stof die mede bepalend is voor je humeur en het geluksgevoel. De dragers vinden het moeilijker om een intieme relatie met iemand anders aan te gaan. Daarnaast lopen ze ook nog eens meer risico op neurotisch gedrag en depressies.

Stabiele relatie

De wetenschappers schrijven ook “Pessimisme en neurotische trekken zijn niet bevorderlijk voor het vormen van een relatie. Het maakt deze ook minder stabiel. Studenten hebben meer vrije tijd en de vrijheid om een relatie aan te gaan. Op andere momenten in hun leven kan dit gen nog van grotere invloed zijn.

Andere wetenschappers zeggen dat hoewel genen relaties kunnen beïnvloeden hun feitelijke rol vaak klein is. Professor Pam Spurr zegt: “Je moet je genen niet je leven laten bepalen. Ze bepalen uiteraard je gedrag maar je hebt altijd een keuze. Je kan leren om op een bepaalde manier met mensen om te gaan zodat je je kansen op een relatie kunt vergroten”.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.