geboren single

Ben jij een geboren single?

Ben je de enige single in jouw omgeving en wil het maar niet vlotten met die relaties? Dan kun je vanaf nu je DNA de schuld geven. Wetenschappers hebben namelijk een single-gen ontdekt. Dragers van dit gen hebben 20 procent meer kans om vrijgezel te zijn dan anderen.

Single Gen

Dit gen verlaagt het niveau van de feel-good-stof serotine en dat maakt het moeilijker om een intieme band met anderen te creëren. Het leidt ook nog eens sneller tot een relatiebreuk. De onderzoekers van de universiteit van Peking testten haarstalen van bijna 600 studenten om een gen genaamd 5-HTA1 te analyseren. Dit gen komt in twee versies voor. Wie de G-versie van het gen draagt heeft veel meer kans om single te blijven dan degene met de C-versie van het gen. Het verband kan niet verklaard worden door andere facturen die relaties beïnvloeden, zoals uiterlijke kenmerken en rijkdom.

G-versie

5-HTA1 heeft ook invloed op het brein. Mensen met de G-versie van het gen maken dus minder serotine aan, een chemische stof die mede bepalend is voor je humeur en het geluksgevoel. De dragers vinden het moeilijker om een intieme relatie met iemand anders aan te gaan. Daarnaast lopen ze ook nog eens meer risico op neurotisch gedrag en depressies.

Stabiele relatie

De wetenschappers schrijven ook “Pessimisme en neurotische trekken zijn niet bevorderlijk voor het vormen van een relatie. Het maakt deze ook minder stabiel. Studenten hebben meer vrije tijd en de vrijheid om een relatie aan te gaan. Op andere momenten in hun leven kan dit gen nog van grotere invloed zijn.

Andere wetenschappers zeggen dat hoewel genen relaties kunnen beïnvloeden hun feitelijke rol vaak klein is. Professor Pam Spurr zegt: “Je moet je genen niet je leven laten bepalen. Ze bepalen uiteraard je gedrag maar je hebt altijd een keuze. Je kan leren om op een bepaalde manier met mensen om te gaan zodat je je kansen op een relatie kunt vergroten”.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.