man relatie beeindigen

Ben jij bang om single te blijven?

Het is voor vele singles de ultieme nachtmerrie: nooit een geschikte partner vinden en dus voor de rest van hun leven alleen blijven. Heb jij angst om alleen te blijven? Test jezelf!

Test
In hoeverre kun jij je vinden in de volgende uitspraken? 1 is nauwelijks, 5 is helemaal. Er tussenin kant natuurlijk ook -;

Uitspraak 1: Ik heb het gevoel dat de tijd dringt om de liefde van mijn leven te vinden – 1 2 3 4 5

Uitspraak 2: Ik voel me angstig bij het idee voor altijd single te blijven – 1 2 3 4 5

Uitspraak 3: Ik moet een partner vinden voordat ik te oud ben om kinderen te krijgen en op te voeden – 1 2 3 4 5

Uitspraak 4:  Als ik alleen overblijf, krijg ik waarschijnlijk het gevoel dat er iets mis met me is – 1 2 3 4 5

Uitspraak 5: Naarmate ik ouder wordt, zal het steeds moeilijker worden om iemand te vinden – 1 2 3 4 5

Uitspraak 6: Het idee dat ik misschien geen partner vind, beangstigt me – 1 2 3 4 5

1 = helemaal niet waar
2 = niet waar
3 = neutraal
4 = waar
5 = helemaal waar

Uitslag

Tel de scores bij elkaar op en deel door 6 voor je score.

3,5 of hoger:
Je bent wat banger dan de meeste mensen om single te zijn. Bijvoorbeeld omdat je de intimiteit van een relatie niet wilt missen, graag ­kinderen wilt of denkt dat anderen je raar of zielig zullen vinden als je geen partner hebt. Daardoor kun je je eisenpakket voor potentiële partners wat versoepelen of langer in een relatie blijven waarover je niet tevreden bent.

1,5 of lager
Je bent minder bang dan de meeste mensen om single te zijn. Bijvoorbeeld omdat je weet dat je ook op de steun van vrienden en familie kunt rekenen. Daarom heb je liever geen relatie dan een matige, en ben je minder bereid om compromissen te sluiten in de liefde. Goed uitgangspunt, maar probeer ook niet te snel af te haken op het moment dat de relatie moeilijk wordt.

Bron: RTL

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.