Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
nerd boek lezen
18 mei 2015

Ben je zelf, onderzoek jezelf

Hoe belangrijk is het jezelf te kennen? Wie ben jij? Wat betekent eigenlijk ik? Veel mensen zouden graag hun innerlijke ik beter leren kennen. Moet je daarvoor juist naar de kern? Of moet je je ego loslaten. Deze paar regels zijn wel typisch voor zelfkennis onderzoek. Vragen, vragen en nog eens vragen, waarop jij zelf de antwoorden moet bedenken.

Ben je zelf, ben authentiek

Je zelf leren kennen is een manier om je leven zin te geven. Jezelf te onderzoeken, jezelf te ontplooien, door authentiek te zijn. Het past erg bij de Romantiek. Er wordt gezegd dat we nog nooit zo romantisch zijn geweest. De romantiek geeft het individu veel ruimte. Elke keuze waar jij je goed bij voelt, kan een authentieke keuze zijn.

Ook in het bedrijfsleven is authenticiteit een belangrijk begrip geworden. Managers moeten heden ten dage vooral authentiek zijn, zichzelf zijn. Dit levert weleens problemen op. Heb je hier mee van doen, dan heb je hier 3 handreikingen om hier als manager minder mee te worstelen.

1. Perfecte rolmodel

Wacht niet tot je het perfecte rolmodel hebt gevonden in een oudere collega of leermeester. Leer juist van verschillende mensen.

2. Leren is het doel

Zie het oppakken van een nieuwe taak als een ontwikkelingsproces. Maak leren tot je voornaamste doel. Het gaat er nier om dat je alles al perfect doet.

3. Je verhaal verandert

Blijf niet te veel hangen in een bepaald verhaal over jezelf. Accepteer dat je zowel als mens en als leider verandert en steeds nieuwe ervaringen opdoet.

Inzicht inĀ eigen patronen

Als je weet wie je bent, kun je anders met situaties omgaan en heb je meer keuzes. Je blijft natuurlijk altijd jezelf met al je aangeleerde gedrag. Er kan echter ook verkramping zijn. Ben je je daar niet van bewust, dan is de kans groot dat je steeds op een zelfde kinderlijke manier vanuit oude patronen reageert, wanneer je ergens door wordt geraakt. Probeer daarom inzicht te krijgen in die patronen. Door dit verkregen inzicht krijg je jezelf door. Je bent dan niet meer afhankelijk van wat andere mensen jou aandoen. Je kunt namelijk zelf kiezen hoe je hierop gaat reageren. Je snapt wel dat dit een enorm gevoel van vrijheid zal geven.

Single moet zichzelf leren kennen

Voor singles die eigenlijk liever geen singles zouden willen zijn, is het nog van groter belang om inzicht in zichzelf te hebben. Waarom lukt het mij niet om een partner te vinden? Wat doe ik verkeerd? Sta ik niet goed in het leven? Het is voor al voor je zelf vertrouwen erg belangrijk dat je ontdekt hoe jij in elkaar steekt, waarom je reageert zoals je doet. Ontdek dat er niks mis is met jou. Jij bent jij, op jouw eigen manier authentiek. Hier over nadenken is verhelderend, maar hier aan gaan sleutelen is niet de oplossing. Leer je zelf herkennen zodat je ingespeeld raakt op bepaalde gebeurtenissen. Waarom schiet je bijvoorbeeld in de stress als je iemand ontmoet die je wel wat lijkt? En ga je door die stress zo raar doen, dat jij ook zou afhaken als jij aan de andere kant zou staan. Door dergelijke voorvallen al overdacht te hebben en een mogelijke oplossing voorhanden te hebben, dat maakt de paniek iets handelbaarder.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Nieuw in NL: Body Wrap luxe shapewear met kant

gerelateerde artikelen

Hier is de single 50plus vrouw naar op zoek

Meer dan ooit tevoren gaan deze single ladies op zoek naar...

Dit is waarom de social media een relatiebreuk erger maakt

Voordat er social media bestond was een relatiebreuk vaak al gewoon...

Relax to the max met deze anti-stresstips uit het buitenland

We kampen tegenwoordig al met bergen werkstress, die ons volgens gezondheidsexperts...

Dit element is funest voor je seksleven

Ben je niet helemaal happy met je seksleven op dit moment?...

Deze 3 dingen gebeuren er met je brein als je de ware ontmoet

Niet alleen je eetlust verdwijnt, ook je hersenen ondergaan een aantal...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

advertentie

 mooi & gezond algemeen