geluk is een keuze

Ben je nog steeds single?

De vraag of je nog steeds single bent zal je vast bekend voorkomen. Menig single irriteert zich er mateloos aan en onlangs hoorde ik een uitstekende wedervraag ‘ben jij nog steeds samen’? Geen partner hebben is kennelijk een burgerlijke staat waar te pas en te onpas naar gevraagd moet worden terwijl het ‘samen zijn’ geen enkele vraag oproept en de gewoonste zaak van de wereld is.

Gepikeerd

De dame in kwestie die een relatie had reageerde gepikeerd. “Hoezo, ben ik nog steeds samen? Natuurlijk! Het gaat hartstikke goed tussen ons hoor. Waarom zouden we niet meer samen zijn” enzovoorts,  enzovoorts. Waarop de single dame antwoordde; “nou er gaan tegenwoordig genoeg mensen uit elkaar, scheidingen zijn aan de orde van de dag dus zo vanzelfsprekend is dat samen zijn toch niet? En als jij je afvraagt waarom ik nog steeds geen man aan de haak heb geslagen, dan mag ik ook wel vragen of jij die van jou nog hebt weten vast te houden. Toch?”. Nou dat viel niet zo goed.

Singles zijn buitenbeentjes

Het lijkt een vastgeroest idee dat single zijn afwijkend is. Ondanks het feit dat de single-status het nieuwe ‘normaal’ is zoals onlangs nog in de Volkskrant stond beschreven. Als single ben en blijf je een beetje een buitenbeentje en het idee bestaat dat je naarstig op zoek bent naar een partner.  Doe je dat niet, dan is er kennelijk iets mis met je. Want, wie wil er nou alleen zijn? Nou, dat zal je verbazen. Voor de rest van hun leven, totdat ze achter de geraniums zitten, nee daar zullen er niet veel van rondlopen Maar er zijn tal van leuke, sociale, knappe, intelligente en interessante mannen en vrouwen die niet staan te springen om met iedere willekeurige (single) voorbijganger een relatie aan te gaan.  Ze zijn gewoon gelukkig met het leven dat ze leiden. Dat kan. Ook zonder partner.

Liever alleen

Als je pas bent gescheiden of al een of meer lange relaties achter de rug hebt, gewend aan een leven in je eentje, met of zonder kinderen maar wel met vrienden, je werk, sport en andere hobby’s dan is het niet zo vreemd dat je het wel prima vindt zo. Een relatie geeft niet alleen positieve dynamiek maar kan je ook een hoop energie en kopzorgen kosten. Het is een beetje als een kosten baten plaatje. Ja, een leuke partner biedt voordelen, maar ook nadelen en in dat laatste heb ik (nog) geen zin. Het opnieuw binden, elkaar echt leren kennen, betekent energie stoppen in de ander en in de relatie. Maar misschien besteed je die energie voorlopig liever aan jezelf. Voor al die koppels een tip: stop met vragen of iemand ‘nog steeds single is’. Tenminste, als je niet de wedervraag ‘ben jij nog steeds samen’ wilt beantwoorden.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.