verliefdheid

Ben ik echt verliefd?

Verliefd op het verliefd zijn of ben je daadwerkelijk tot over je oren? Gelukkig is er onderzoek naar gedaan. Als je echt verliefd bent, dan:

  1. Doe je plotseling nieuwe dingen

Het is onderzocht en bewezen: mensen die verliefd zijn ontdekken nieuwe kanten van zichzelf en hun zelfbeeld. Je doet meer dingen buiten je comfort zone, omdat hij je op ideeën brengt.  Nieuw eten, nieuwe plekken, nieuwe mensen, nieuwe fietsroutes, nieuwe gesprekken, een nieuwe sport enzovoorts. Dat komt omdat jullie samen op ontdekkingstocht gaan.

  1. Ben je gestresster dan normaal

Hoe fijn het ook is om verliefd te zijn, in testjes komt naar voren dat verliefde mensen meer cortisol – een stresshormoon – aanmaken. Dus je bent springerig, je piekert meer en je bent gespannen en opgewonden. Dat is goed te verklaren: je bent immers constant bezig met ontmoetingen plannen, een goede indruk maken en hem/haar zo snel mogelijk helemaal doorgronden en meemaken.

  1. Wil je koste wat het kost bij hem zijn

Zodra je van een gewone ontmoeting overgaat naar een (potentiële) relatie, gebeurt er van alles in je lichaam. Je maakt niet alleen cortisol aan, ook dopamine springt van hot naar her in je lijf zodra je hem ziet. En daar wil je meer van. Dopamine maakt je namelijk gelukkig.

  1. Vraag je je af of hij of zij ook verliefd op jou is

Deze vraag hangt vooral bij vrouwen als een wolk aan een draad boven hun hoofd. Mannen hebben daar minder last van. Men denkt dat dit komt omdat vrouwen beter zijn in het versieren en verleiden van een man zodra ze hem leuk vinden. Mannen voelen zich vaak pas verliefd zodra ze door hebben dat ze kans maken (als een vrouw bijvoorbeeld veel aan haar haar of panty zit).

En dan nog even over verliefdheid bij mannen:

Mannen worden vaker verliefd dan vrouwen. Zij verwarren seks met liefde en komen er dan na de daad achter dat ze toch niet met hun hart verliefd waren op je.

Voor meer inspiratie op www.lerenrelativeren.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.