erectie penis condoom

Bemoeizucht vrouwen bij kledingaanschaf partner groot

Vrouwen bemoeien zich veelvuldig met de kledingaankopen van hun partner. Zo schaffen ze bijvoorbeeld negen keer zo vaak het ondergoed van hun geliefde aan, ten opzichte van de mannen.

Vrouwen kunnen het niet laten

Daarnaast kunnen ze het niet laten ook voor hun partner rond te kijken wanneer ze (online) shoppen; dit doen ze maar liefst twee keer zo vaak als mannen. Dat blijkt uit onderzoek van Kortingscode.nl onder 1.053 online shoppers.

Mannen minder bemoeizuchtig

Mannen bemoeien zich veel minder met de aankopen van hun partner. Slechts 6 procent koopt ondergoed voor zijn partner, terwijl 54 procent van de vrouwen dit doet. Ook oriënteren ze zich een stuk minder op andere producten voor hun vriendin of vrouw. Bijna twee derde van de vrouwen doet dit wel, onder de mannen is dit slechts een derde.

Ondergoed

Meer dan de helft van de vrouwen geeft aan ondergoed te kopen voor haar partner. “Het uitkiezen van ondergoed voor mannen is vaak gemakkelijker dan voor vrouwen”, zegt Jelle van der Bij van Kortingscode.nl. “Voor vrouwen ben je meer aangewezen op speciaalzaken. Het is gemakkelijk even een pak boxershorts mee te nemen, die vaak elke kledingzaak wel heeft. Dat geldt ook voor webshops.”

Vooral praktisch

Opvallend genoeg zijn het vooral ouderen tussen de 46 en 65 jaar die ondergoed voor hun partner kopen. Van der Bij: “Op latere leeftijd wordt er klaarblijkelijk minder belang gehecht aan het zelf uitkiezen van het ondergoed. Dit bevestigt dat het vooral praktisch is om ondergoed mee te nemen voor de partner.”

Discussie

Gek genoeg zijn zowel mannen als vrouwen over het algemeen tevreden over de kledingkeuze van hun partner. Slechts 7 procent van de mannen vindt dat de kledingstijl van zijn partner beter kan, tegenover 9 procent van de vrouwen. Dat vrouwen iets minder tevreden zijn, kan verklaren waarom zij zich vaker bemoeien met de aankopen van hun partner. Toch lijken beide seksen zich neer te leggen bij de rolverdeling.

Te veel geld uitgeven

Voor maar 2 procent van de respondenten is (online) shoppen een discussiepunt binnen de relatie. Als er wél sprake is van ruzie, komt dat doordat de partner te veel geld uitgeeft of dat er belangrijke aankopen worden gedaan zonder te overleggen. Opvallend is dat mannen dit twee keer zo vaak aangeven dan vrouwen. “Onze bezoekersaantallen bestaan voor twee derde uit vrouwen. Zij shoppen vaker dan mannen en daar ontstaat dus vaker discussie over”, zegt Van der Bij.

Over Kortingscode.nl

Kortingscode.nl verzamelt alle kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen van tientallen webwinkels om de consument te helpen bij het besparen. Met een kortingscode krijgen bezoekers korting op hun online aankopen, zoals kleding, elektronica en speelgoed. Dagelijks maken ruim 20.000 bezoekers gebruik van Kortingscode.nl.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.