erectie penis condoom

Bemoeizucht vrouwen bij kledingaanschaf partner groot

Vrouwen bemoeien zich veelvuldig met de kledingaankopen van hun partner. Zo schaffen ze bijvoorbeeld negen keer zo vaak het ondergoed van hun geliefde aan, ten opzichte van de mannen.

Vrouwen kunnen het niet laten

Daarnaast kunnen ze het niet laten ook voor hun partner rond te kijken wanneer ze (online) shoppen; dit doen ze maar liefst twee keer zo vaak als mannen. Dat blijkt uit onderzoek van Kortingscode.nl onder 1.053 online shoppers.

Mannen minder bemoeizuchtig

Mannen bemoeien zich veel minder met de aankopen van hun partner. Slechts 6 procent koopt ondergoed voor zijn partner, terwijl 54 procent van de vrouwen dit doet. Ook oriënteren ze zich een stuk minder op andere producten voor hun vriendin of vrouw. Bijna twee derde van de vrouwen doet dit wel, onder de mannen is dit slechts een derde.

Ondergoed

Meer dan de helft van de vrouwen geeft aan ondergoed te kopen voor haar partner. “Het uitkiezen van ondergoed voor mannen is vaak gemakkelijker dan voor vrouwen”, zegt Jelle van der Bij van Kortingscode.nl. “Voor vrouwen ben je meer aangewezen op speciaalzaken. Het is gemakkelijk even een pak boxershorts mee te nemen, die vaak elke kledingzaak wel heeft. Dat geldt ook voor webshops.”

Vooral praktisch

Opvallend genoeg zijn het vooral ouderen tussen de 46 en 65 jaar die ondergoed voor hun partner kopen. Van der Bij: “Op latere leeftijd wordt er klaarblijkelijk minder belang gehecht aan het zelf uitkiezen van het ondergoed. Dit bevestigt dat het vooral praktisch is om ondergoed mee te nemen voor de partner.”

Discussie

Gek genoeg zijn zowel mannen als vrouwen over het algemeen tevreden over de kledingkeuze van hun partner. Slechts 7 procent van de mannen vindt dat de kledingstijl van zijn partner beter kan, tegenover 9 procent van de vrouwen. Dat vrouwen iets minder tevreden zijn, kan verklaren waarom zij zich vaker bemoeien met de aankopen van hun partner. Toch lijken beide seksen zich neer te leggen bij de rolverdeling.

Te veel geld uitgeven

Voor maar 2 procent van de respondenten is (online) shoppen een discussiepunt binnen de relatie. Als er wél sprake is van ruzie, komt dat doordat de partner te veel geld uitgeeft of dat er belangrijke aankopen worden gedaan zonder te overleggen. Opvallend is dat mannen dit twee keer zo vaak aangeven dan vrouwen. “Onze bezoekersaantallen bestaan voor twee derde uit vrouwen. Zij shoppen vaker dan mannen en daar ontstaat dus vaker discussie over”, zegt Van der Bij.

Over Kortingscode.nl

Kortingscode.nl verzamelt alle kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen van tientallen webwinkels om de consument te helpen bij het besparen. Met een kortingscode krijgen bezoekers korting op hun online aankopen, zoals kleding, elektronica en speelgoed. Dagelijks maken ruim 20.000 bezoekers gebruik van Kortingscode.nl.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!