Kermit de kikker
6 September 2016

Bemoei je lekker met jezelf

Je herkent het vast wel, dat jij een plan gemaakt hebt, hoe je iets denkt aan te pakken. Maar dat er altijd anderen zijn die daar zo nodig een mening over hebben. Het kopen van een huis, het opvoeden van een kind, het wel of niet daten. Natuurlijk kan alles op verschillende manieren gedaan worden, maar bemoei je lekker met jezelf.

Bemoei je lekker met jezelf

Advies geven is niet erg, maar dat mensen je ongevraagd vertellen wat jij in hun ogen allemaal fout doet, dat kun je als onprettig ervaren. “Bemoei je lekker met jezelf,” zijn de woorden die op het puntje van je tong liggen. Veel dingen doe je zoals jou dat is bijgebracht, zoals je ouders dingen doen, zoals jij dat vroeger op school geleerd hebt. Mogelijk zijn er betere of in ieder geval andere manieren. Iemand anders goede raad geven is soms best welkom, maar wanneer iemand er niet om gevraagd heeft, wordt dit meestal niet gewaardeerd.

Vrijheid ook in relatie van belang

Dat jouw omgeving jou de vrijheid geeft zelf je leven in te richten, heeft weer alles te maken met het wel of niet geven van ongevraagd advies. Binnen een relatie is dat iets anders, omdat je samen verantwoordelijkheden hebt. Daarnaast blijf je ook in een relatie twee verschillende, zelfstandige personen. Zodra je de ander beperkt in vriendschappen of activiteiten of in het hebben van een mening, dan ben je fout bezig. Jaloezie en afgunst sluipen vaak een relatie binnen en hebben veel negatieve invloed op een relatie. Voorkom dat door uit te spreken wat je dwarszit, misschien maak je van een mug een olifant.

Niet het hoogste willen

Genoegen nemen met wat je hebt, schept rust. Dat wil niet zeggen dat je niet je best moet doen voor een betere baan, voor een hoger cijfer bij een toets, maar zie wel in dat alles relatief is. Naast werk zijn er nog veel facetten die er toe doen in het leven, zoals rust, geluk, vriendschap en vrije tijd. Het beste uit je zelf willen halen, dat is een goed streven. Elkaar positief stimuleren is daarbij noodzakelijk.

Tranen zijn niet erg

Zoals plezier van belang is en zeker het samen delen van plezier, is het ook noodzaak in een relatie dat je je verdriet kunt laten zien. Dat je je vrij voelt je tranen te laten stromen. De ander kan niet altijd meevoelen met jouw verdriet, maar jou in ieder geval in je waarde laten en niet zeggen dat je onnozel bent. Dat een ander jouw verdriet iets kan verlichten, dat zou fijn zijn. Vaak moet je dat echter zelf doen. De tijd krijgen en af en toe een luisterend oor is dan ook goed.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Einde relatie bezongen door Amy Winehouse

We hebben allemaal zo onze eigen manier om om te gaan...

Rouwen en werken: niet om te verwerken maar om overeind te blijven

Wanneer ga je weer aan het werk nadat je een dierbare...

Een op de drie ouders wil ex niet op de uitvaart

Een op de drie gescheiden ouders met minderjarige kinderen wil niet...

Hulp bij liefdesverdriet

Wanneer je hart gebroken is, je haast stikt van het liefdesverdriet,...

Verwerken van liefdesverdriet

Hoe een relatie ook stopt, wie uiteindelijk de punt zet, het...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie