vrienden voor het leven

Bemiddelingsbureau introduceert aanpak om eenzaamheid onder jongvolwassenen aan te pakken

Het is algemeen bekend dat één op de drie jongvolwassenen zich weleens eenzaam voelt. Technologie heeft er voor gezorgd dat zij meer van elkaar weten, maar fysiek verder van elkaar af staan. Het bemiddelingsbureau The Life Driver komt daarom met een nieuwe en persoonlijke aanpak om eenzaamheid aan te pakken. Millennials, freelancers, young professionals en expats in de stad zijn de doelgroep. Het bureau maakt een vriendschappelijke match op basis van interesses en levensinstelling. Het is belangrijk dat technologie een Life Driver gaat worden om, like-minded people offline te gaan ontmoeten.

Veel millennials die zich eenzaam voelen hebben vooral behoefte aan diepgaand contact en willen wat verder gaan dan een biertje drinken op een event. De oplossingen om eenzaamheid aan te pakken zijn schaars en oppervlakkig, denk bijvoorbeeld aan een groepswandeling of een groot vriendschapsevent. De kans is klein dat er dan een goede match gevonden wordt. Bovendien heerst er onder jongvolwassenen ook vaak schaamte over het erkennen van en praten over eenzaamheid.

Potentiële vrienden vinden

Het bemiddelingsbureau The Life Driver pakt het anders aan dan apps en websites die gericht zijn op het vinden van vriendschappen. Er worden geen ongemakkelijke grote events georganiseerd, want de focus ligt op een persoonlijke match en contact met potentiële nieuwe vrienden. “Het maakt niet uit wie je bent, waar je woont of wat je doet. Wij helpen jou je leven op een unieke en positieve manier te veranderen”, aldus oprichter Jennifer van Tuyl.

Voor freelancers, young professionals en expats in de stad

“Wij willen juist een luisterend oor bieden. Zo bieden we een oplossing aan millennials die op zoek zijn naar vrienden, maar niet weten hoe ze die moeten vinden”, vertelt van Tuyl. “Dit doen wij door een vertrouwde omgeving te creëren om nieuwe vriendschappen te vinden.” Van Tuyl wil zich vooral richten op freelancers, young professionals en expats in de stad, voor wie eenzaamheid al gauw op de loer ligt vanwege de wisselende omgevingen en het gebrek aan vaste collega’s.

Een persoonlijke aanpak

Op basis van een persoonlijk profiel zoekt The Life Driver naar iemand die op een vriendschappelijke manier bij een ander past. Met gedeelde interesses of levensinstelling is de stap naar diepgaander contact snel gemaakt. “We hebben allemaal de behoefte om gehoord en gezien te worden zonder dat je gelijk naar een psycholoog hoeft. Vaak is het gewoon een passend maatje vinden waar je je lekker bij voelt”, aldus Van Tuyl. “We willen een beweging starten waarbij we gaan van online lege ontmoetingen naar fysieke waardevolle ontmoetingen, oftewel van sociaal passief naar sociaal actief.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.