Belgische singles zijn meer vergevingsgezind tegenover hun dates dan wij Nederlanders. Dit blijkt uit een online dating enquête van datingsite Parship. Zo geven Belgische singles een date graag nog een tweede kans, als bij de eerste date de vonk nog niet oversloeg.

Kriebels

Bijna 73% van de Belgische singles denkt dat de vonk later alsnog overslaat. De Nederlanders zijn daar wat huiverig in. 67% is evenwel bereid om een tweede keer af te spreken, als zij nog geen kriebels voelen.

Eerste date
Dit verklaart wellicht ook waarom Belgen minder vaak een eerste date hadden in de afgelopen 2 jaar ten opzichte van hun Nederlandse gelijkgestemden. Voor beiden landen geldt weliswaar dat er nagenoeg even vaak één tot drie eerste dates plaats hadden (ruim 46% van Nederland en 47% van België). Echter, waar bijna 22% van de Nederlandse single tot 5 keer een eerste date had, geldt dit voor maar 18% van de Belgen. Of de Belgen dan ook vaker een tweede date hadden, is niet bekend.

Accent

Ook bleken de Belgen meer door de vingers te zien wat betreft het accent van hun date. Een ruime 60% vindt dat het accent van zijn/haar date geen probleem is. Hoe anders is dat bij de Nederlandse single: bijna de helft (48%) drukt de oren dicht als hun date zich uitspreekt in een onaantrekkelijke tongval.

Belg met Nederlandse date
Of de Belgen ook zo mild zijn als hun date uit Nederland zou komen, valt nog te bezien. Minder dan 5% geeft aan Nederlands een mooi accent te vinden. Nederlanders laten zich daarentegen wel graag toefluisteren in het Vlaams: meer dan 17% krijgt het warm van het Zuidelijke accent.

Deze enquête is uitgevoerd onder 911 Belgische en 1.021 Nederlandse mannelijke en vrouwelijke singles tussen de 18 en 65 jaar.