liefde of lust

Belgische single vergevingsgezinder dan Nederlandse

Belgische singles zijn meer vergevingsgezind tegenover hun dates dan wij Nederlanders. Dit blijkt uit een online dating enquête van datingsite Parship. Zo geven Belgische singles een date graag nog een tweede kans, als bij de eerste date de vonk nog niet oversloeg.

Kriebels

Bijna 73% van de Belgische singles denkt dat de vonk later alsnog overslaat. De Nederlanders zijn daar wat huiverig in. 67% is evenwel bereid om een tweede keer af te spreken, als zij nog geen kriebels voelen.

Eerste date
Dit verklaart wellicht ook waarom Belgen minder vaak een eerste date hadden in de afgelopen 2 jaar ten opzichte van hun Nederlandse gelijkgestemden. Voor beiden landen geldt weliswaar dat er nagenoeg even vaak één tot drie eerste dates plaats hadden (ruim 46% van Nederland en 47% van België). Echter, waar bijna 22% van de Nederlandse single tot 5 keer een eerste date had, geldt dit voor maar 18% van de Belgen. Of de Belgen dan ook vaker een tweede date hadden, is niet bekend.

Accent

Ook bleken de Belgen meer door de vingers te zien wat betreft het accent van hun date. Een ruime 60% vindt dat het accent van zijn/haar date geen probleem is. Hoe anders is dat bij de Nederlandse single: bijna de helft (48%) drukt de oren dicht als hun date zich uitspreekt in een onaantrekkelijke tongval.

Belg met Nederlandse date
Of de Belgen ook zo mild zijn als hun date uit Nederland zou komen, valt nog te bezien. Minder dan 5% geeft aan Nederlands een mooi accent te vinden. Nederlanders laten zich daarentegen wel graag toefluisteren in het Vlaams: meer dan 17% krijgt het warm van het Zuidelijke accent.

Deze enquête is uitgevoerd onder 911 Belgische en 1.021 Nederlandse mannelijke en vrouwelijke singles tussen de 18 en 65 jaar.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.