Belgische singles

Belgische single heeft meer Hollands lef nodig

De liefde van je leven vinden is voor veel singles lastig. Van de Belgische singles heeft 35 procent nog nooit een lange vaste relatie gehad, zo blijkt uit onderzoek door ILIV*. Datingexpert Denise Janmaat analyseerde de profielen van Nederlandse en Belgische singles op datingsites. De verschillen tussen Nederlandse en Belgische singles die zij in haar werk tegenkomt, blijken ook op de datingsites duidelijk naar voren te komen. Zo kunnen de Belgische singles volgens haar wel wat Hollands lef gebruiken. Denise Janmaat startte in 1998 de eerste datingsite van Nederland.

Denise Janmaat helpt als datingexpert al vele jaren zowel Nederlandse als Belgische singles om van hun vrijgezellenbestaan af te komen. In haar werk vielen haar de grote verschillen op tussen singles van Nederlandse en Belgische afkomst. Ze besloot de profielen op de grote datingsites te analyseren om te kijken of ook daar die verschillen aanwezig zijn.

Singles moeten zichzelf meer laten zien

Een van de uitkomsten is dat de Belgische singles zeer bescheiden zijn als zij zichzelf beschrijven in hun profiel op een datingsite.  “Wat zij over de door hen gewenste partner schrijven is zo mogelijk nog minder duidelijk”, aldus Denise Janmaat. De Belgische profielteksten zijn over het algemeen een stuk korter dan de Nederlandse en geven veel minder informatie. Door zichzelf meer te laten zien, wordt het profiel uitnodigender en ontvangt de single meer reacties. Dit ziet de ervaren datingcoach als een van de mogelijkheden waarmee de Belgische singles snel een verandering teweeg kunnen brengen in hun date-resultaten.

Belgische singles daten langer

Wat verder opviel was dat de periode van het daten bij Belgische singles veel langer duurt. “Over het algemeen hebben de Belgische singles langer nodig om aan te durven geven aan hun date dat ze het contact wel willen uitbouwen naar een relatie. Het verschil met de Nederlandse singles kan zelfs oplopen tot enkele maanden.”, vertelt Denise. Als de Belgische singles zich ook hierin iets meer bekwamen, is dit volgens haar eveneens een punt dat het date-traject aanzienlijk kan bekorten.

Binnen drie maanden de liefde van hun leven vinden

Denise merkt al jaren dat de Belgische singles die zij coacht net als de Nederlandse singles binnen drie maanden de liefde van hun leven kunnen ontmoeten. “Als zij zichzelf iets meer durven laten zien, merken ze al snel dat dat tot meer contacten leidt.”, vertelt de succesvolle datingcoach. “Ik help ze om bij wijze van spreken iets meer Hollands lef te tonen in een mix met de charmante Belgische bescheidenheid. Daardoor worden ze zichtbaar en komen ze in beeld bij potentiële kandidaten. Die contacten kunnen ze dan met dat beetje meer lef veel sneller uitbouwen tot een relatie.”

Denise Janmaat geeft haar workshop Succesvol Daten op zaterdag 22 november 2014 in Antwerpen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.