online flirten

Belgen staan open voor online dating

De tijd dat er een sociaal taboe rustte op online dating is definitief voorbij. Eén op de twee Belgen staat wel open voor een afspraakje met iemand die ze online leerden kennen. Dat blijkt uit een onderzoek van social discovery site Twoo.com.

Online ontmoeten

Twoo.com ondervroeg 1.000 Belgen over hun mening rond online daten, en de resultaten zijn verrassend positief. Ruim een kwart van de ondervraagde Belgen (27%) vindt online dating een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Eén op de twee Belgen (49%) staat wel open voor online dating, en bijna één op vijf heeft er al ervaring mee. Daarnaast zou een kwart van de Belgen (24%) online dating wel overwegen als ze geen partner zouden hebben.

Kosten en veiligheid

Er heerst echter ook nog wat terughoudendheid. 22% van onze landgenoten zou het wel eens graag proberen, maar is toch nog een beetje onzeker. Vooral de veiligheidsfactor speelt dan mee, maar ook de kosten van sommige datingsites zijn een obstakel.

Leeftijd

31% van de Belgische Twoo-gebruikers zijn twintigers. Daarnaast zijn mannen ook duidelijk enthousiaster dan vrouwen. 54 procent van de heren ziet een online date zitten, vergeleken met 43 procent van de dames. Ook leeftijd speelt een grote rol: wie online date, is waarschijnlijk jonger dan 35 (29 procent). Slechts 6 procent van de 55-plussers ging al eens op een online date. Daarnaast blijken 31% van de Belgische Twoo-gebruikers twintigers te zijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam