single vrouw blij
29 December 2015

Bekijk single zijn vanuit positief perspectief

Voelt single zijn voor mannen anders dan voor vrouwen? Of ligt het meer aan de persoon in kwestie? Die tweede optie lijkt mij beter te kloppen.  Je kunt het niet bij voorbaat hebben over stoere, vrijgevochten single mannen en zielige, saaie vrouwelijke singles. Al die kenmerken kunnen zowel voor mannen als vrouwen van toepassing zijn, evenzo voor singles als mensen in een relatie. Het is alleen vanuit welk perspectief je het single zijn bekijkt.

Benut voordelen van single leven

Natuurlijk is single zijn niet altijd even gemakkelijk. Hoe ga je eindigen en met wie? Gaat de eenzaamheid bij jou hard toeslaan? Heb je jezelf weer goed door de kerst heen geslagen, nu moet je alleen nog dealen met oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. Het is een groot verschil of je wanhopig bent en het je grootste wens is óók met iemand samen te zijn, of dat je na even wennen het eigenlijk wel erg prettig vindt.

Een gedachte die volgens een ander artikel voor veel vrouwen herkenbaar is: “Mannen die ik aantrekkelijk vind zijn beroemd, al bezet, twee keer zo oud als ik, weten niet dat ik besta en bestaan waarschijnlijk niet.” Dit klinkt al niet hoopgevend. Maar je kunt het natuurlijk ook prima vinden, je single bestaan. Wanneer je er voor open staat zijn er zeker voordelen te zien aan het single leven. Zie ze niet alleen, ga ze ook benutten.

1. Hoge lat niet verkeerd

Dat je single bent, betekent niet per definitie dat je niemand kunt vinden. Misschien ben je gewoon selectief, niet tevreden met de eerste de beste. Wat is er mis mee te wachten op de juiste persoon. Zomaar met een doorsnee iemand in zee gaan, daar doe je jezelf geen plezier mee. Je weet mogelijk gewoon beter wat je wel en niet wilt. Waar jouw behoeftes liggen. Goed toch. Voor minder gaan, kan altijd nog. Jij bepaalt zelf de hoogte van de lat.

2. Ontdek jezelf opnieuw

Om een relatie met een ander aan te gaan, moet je eerst een goede relatie met je zelf hebben. Wanneer je met je zelf in de knoop zit, dan kun je daar niemand anders bij gebruiken. Gebruik je tijd alleen om voor jezelf zaken op een rijtje te zetten en duidelijkheid te verschaffen voor jezelf. Wanneer je weet wat voor jou belangrijk is, dan is dat ook in een relatie belangrijk. Wanneer je weet wat jou als mens gelukkig maakt, dan kun je daarnaar op zoek gaan in een partner.

3. Geef vorige relatie een plaats

Relaties die niet goed voor je zijn, eindigen vaak moeizaam. In plaats van snel een punt te zetten, wordt er vaak te lang contact aangehouden, met meestal onnodig meer emoties.  Wanneer je iets verder in tijd bent, kun je vaak pas een relatie afsluiten en door gaan met je leven. Neem na een beëindigde relatie de tijd, begin niet gehaast aan iets nieuws, als je nog niet over je vorige relatie heen bent. Een nieuwe relatie heeft meer kans van slagen als je het verleden een goede plek hebt gegeven.

4. Leer kieseuriger te zijn

Wanneer je enige wens is iemand te vinden, het maakt niet uit hoe en wat, dan overheersen de verkeerde opties. Als single heb je de tijd om iets kieskeuriger te worden. Je zult beter ontdekken wat je belangrijk vind in een ander en in een relatie. Je kunt ook alleen maar vergelijken als je verschillende dates voorbij ziet komen. Het is nooit tijdverspilling te daten, natuurlijk is het een extra kans op een teleurstelling maar ook weer een manier om dichter bij jouw juiste beeld van een gewenste partner te komen.

5. Verhoog je zelfvertrouwen

In de tijd dat je single bent, kun je over je zelf leren. Je kunt de tijd ook gebruiken om aan je zelf te werken. Lichamelijk en geestelijk. Ga naar een sportschool, of ga op een cursus. Het gaat er vooral om je zelfvertrouwen te vergroten, niet zozeer het beeld hoe anderen je zien. Geloof in jezelf dat doet je er al anders uitzien. Dat is wat opgepikt wordt door anderen.

6. Vergroot je wereld

Het is toch een prettige bijkomstigheid dat je als single weinig verantwoording hoeft af te leggen aan anderen. Je kunt hierdoor vaak doen waar je zin in hebt.  Het is ook het moment om je vrijheid te gebruiken om iets meer van de wereld te gaan zien. Tijd en geld zal niet het probleem zijn, wel je behoefte eens iets nieuws te beleven en te zien. Je bent op jezelf aangewezen en dan leer je beter wie jij ook weer bent, zeker wanneer je een langer relatie achter je laat. Het “wij” kan dan weer “mij” worden. Reizen is prima manier hiervoor. Daarbij is er altijd de kans iemand tegen het lijf te lopen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vrouwen schatten zichzelf jaren jonger

Vrouwen lijden aan zelfoverschatting zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ze...

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op...

Dit is dé reden waarom de allerleukste vrouwen single zijn tijdens de feestdagen

Misschien word je inmiddels stapelgek van de vraag, ‘Waar blijft jouw...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie