Zou jij je willen bekeren voor de liefde? Niet voor zomaar iemand. Niet voor een leuke date, tijdelijke vlam, nee voor de ware liefde met een hoofdletter L. In het licht van de recente gebeurtenissen vroegen wij ons af hoe het staat met jou, de religie en de liefde.

Ware liefde

Je ziet het wel eens op tv, of in het straatbeeld, de supermarkt of op kantoor. Dat autochtone meisje dat eerst nog met wapperende haren kwam aanfietsen heeft ineens een hoofddoekje om en bedekt ook tijdens zomerse warme dagen haar hele lichaam. Waarom? Omdat ze haar ware liefde een ander geloof aanhangt en ze graag met hem wil trouwen, zich wil verdiepen in zijn gedachtegoed en hun toekomstige kinderen wil opvoeden volgens zijn religie. Ze verdiept zich in de islam, gaat op Koran les en na een tijdje heeft ze zich volledig bekeerd. Ongelukkig? Welnee, ze is nog nooit zo gelukkig geweest!

Bekeren voor de liefde

Het is maar een voorbeeld. Het kan ook heel anders natuurlijk. Dat je een geweldige vrouw ontmoet maar ze is wel streng gereformeerd. En om een toekomst met haar te kunnen hebben zal jij je moeten bekeren tot haar geloof. Of het nu gaat om de islam, het katholicisme, de gereformeerde kerk of de Pinkstergemeente, waar het op neer komt is dat jij je gaat aanpassen omwille van de liefde. De vraag is of jij dat zou doen. Heb jij het ervoor over een ander of geheel nieuw geloof aan te hangen, je leven daar voortaan op in te richten omwille van de liefde. De ware liefde welteverstaan?

We zijn erg benieuwd naar jouw mening, dus vul onze poll in! 

 

[wpsqt name=”Bekeren voor de liefde?” type=”poll”]