reistrends

Beginners guide voor singles met vakantieplannen

Single en wil je voor het eerst – zonder je vaste maatje –  een vakantie boeken? Dat is behalve uitdagend ook niet zonder risico’s. Voor je het weet zit je ergens in een vréselijk oord met je handen in het haar en denk je ‘waar ben ik in vredesnaam aan begonnen’!  Daarom deze beginners guide!

1# Afhankelijk van het aantal vrije dagen het geld op je bankrekening snuffel jij het internet af naar leuke, betaalbare reisjes. Lees je goed in als je van plan bent voor het eerst solo op reis te gaan. Ook wanneer je een groepsreis boekt met andere singles doe je er verstandig aan een vergelijkend warenonderzoekje te doen. Zowel type vakanties als prijzen kunnen dag en nacht van elkaar verschillen. Een handig startpunt is de online reiswijzer voor singles.

2# Niks zo irritant als al die verkoopverhaaltjes. Jij wilt échte verhalen en ervaringen toch? Hoewel het internet een prima informatiebron kan zijn is informatie uit de eerste hand natuurlijk altijd beter. Vraag daarom eens rond in de vriendenkring, bij familie of zelfs op je werk. Heeft er iemand ervaring met solo reizen of singlevakanties? Wat was er meegevallen, ontzettend leuk en wat juist helemaal niks? Betrouwbare info helpt jou bij het maken van je keuze.

3# Met alle basis info op zoek wordt het tijd om te kijken wat er deze zomer nog zoal te boeken valt. Wanneer je zelfstandig solo gaat; check sites als Momondo, Skyscanner en Vliegtickets.nl voor de laagste ticketprijzen. Tips voor alleen reizen lees je hier! Ga je toch liever met een groep andere singles of eenoudergezinnen? Dan biedt de reisagenda of de lastminute pagina van Single2Travel.nl vast uitkomst. Alle betrouwbare reisorganisaties voor singles op een rij: die vind je hier.

4# Eenmaal geboekt? Dan kan je lekker gaan inpakken. Denk behalve aan kleding ook aan je gezondheid. Check even of je inentingen nodig hebt in het vakantieland van je keuze en sluit je (indien mogelijk) online aan bij je reisgroep zodat je vooral al een beetje kennismaakt met je reisgenootjes. Probeer met een open mind en zonder al te veel vooroordelen op reis te gaan, sta open voor andere mensen en laat je verrassen.

5# Terug van je vakantie? Tijd om te evalueren! Wat vond je nou echt super leuk? En wat had nou juist beter gekund? Hoe heb je het alleen reizen of het reizen met andere singles ervaren? Is het voor herhaling vatbaar? Laat al je indrukken eens even bezinken, kijk je vakantiefoto’s nog eens terug en besluit of je met terugwerkende kracht kunt spreken over een fantastische vakantie of niet. Aarzel ook niet om je opmerkingen en verbeterpunten te delen met de betreffende reisorganisatie. Zij zijn echt blij met jouw feedback!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.