alleen en gelukkig

Begin de dag met een positieve gedachte

Of we niet wat vrolijkere items kunnen brengen, was de afgelopen week een vraag van een vaste bezoeker. Vrolijk, was mijn eerste gedachte, zo vrolijk is het allemaal niet in mijn leventje. Het leven van een alleenstaande moeder met twee kinderen in de puberleeftijd is nu eenmaal geen optelsom van vrolijke gebeurtenissen. Het heeft me wel aan het denken gezet, de opmerking van onze vaste bezoeker, waarvan we de mening zeer op prijs stellen.

Bright site of life

Misschien moet ik het leven ook wat zonniger gaan bekijken, ooit is er een lied over gemaakt, always look at the bright site of life. Het is waarschijnlijk makkelijker om te zien wat er allemaal niet goed gaat dan om de mooie dingen te waarderen. Nu ik dit denk zou het leven al zoveel eenvoudiger zijn, als je de vervelende zaken langs je heen laat glijden, zonder ze binnen te laten. En je focus te hebben op zaken waar je blij van wordt. Of nog beter is je niet langer storen aan zaken of personen waar je geen invloed op hebt. Laat de regen maar komen, want na regen komt zonneschijn.

De goede kant zien

Dit alles begint natuurlijk met positief denken. Positief denken is in alles in in allen meer en meer de goede kant zien, die kant die jezelf en de anderen gelukkig maakt. Ik heb een tante die al 60 jaar geprofest is, dat wil zeggen dat ze bewust gekozen heeft voor een leven met God. Zij woont in een klooster samen met andere nonnen en broeders. Deze tante is op haar 64e begonnen met een studie Theologie, wat ik zeer knap vind. Van haar krijg ik af en toe teksten over het leven, niet zozeer over God en geloof, want ze weet dat ik geen geloof praktiseer. Zij ziet echter wel aan mij dat je ook zonder geloof in een God een goed mens kan zijn. Goed in de vorm van er zijn voor de mensen om je heen. Van haar kreeg ik een boekje vol met uitspraken over positief denken. Om positief te kunnen denken en handelen is wel geloof nodig, namelijk geloof in jezelf.

Zet je positieve beentje voor

Een methode om het positieve je onderbewustzijn te laten doordringen is jezelf iedere dag de opdracht mee te geven opnieuw positief te denken en te denken in kansen.  Zeg maar dat je je positieve beentje voor moet zetten. Hoe uit zich dat in de praktijk? Hieronder staan 10 voorbeelden van momenten waarmee je een positieve draai aan je dag kunt geven.

1. Ban elke gedachte die je zelfvertrouwen een deuk geeft, uit je hoofd. Veeg de zorgelijkheid uit je hoofd en de rimpels van je gezicht.

2. Vervang elke neiging om onaangenaam, kribbig of kwaad tegenover je omgeving te zijn, door de lust jezelf prettig en aangenaam te uiten.

3. Zeg ja op elk redelijk verzoek en zeg het zo opgewekt dat je man, je vrouw,  je kinderen, je collega’s of vrienden zien en voelen dat het je een genoegen is aan hun wensen te voldoen.

4. Gooi elke aarzeling van je af als het niet nodig is dat je aarzelt.

5. Wees actief om iets te doen dat nuttig of prettig is.

6. Durf een besluit te nemen en durf het risico aan dat je besluit verkeerd of half verkeerd is.

7. Jaag de kleinste sporen van egoïsme, valse eerzucht, slecht humeur, lichtgeraaktheid, gemakzucht en wrok van je weg.

8. Enthousiasme, plezier, belangstelling, geloof in wat we doen en een positieve instelling maken onze energie vrij en houden ons fit.

9. Zorg dat je plezier hebt in je werk en dat je je blij voelt bij  het ontmoeten van andere mensen en geef je niet over aan ‘zo moe’  zijn.

10. Je bent wat je denkt te zijn. Om te verkrijgen wat je wil, moet je in ieder geval positief over jezelf denken.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!