alleen en gelukkig

Begin de dag met een positieve gedachte

Of we niet wat vrolijkere items kunnen brengen, was de afgelopen week een vraag van een vaste bezoeker. Vrolijk, was mijn eerste gedachte, zo vrolijk is het allemaal niet in mijn leventje. Het leven van een alleenstaande moeder met twee kinderen in de puberleeftijd is nu eenmaal geen optelsom van vrolijke gebeurtenissen. Het heeft me wel aan het denken gezet, de opmerking van onze vaste bezoeker, waarvan we de mening zeer op prijs stellen.

Bright site of life

Misschien moet ik het leven ook wat zonniger gaan bekijken, ooit is er een lied over gemaakt, always look at the bright site of life. Het is waarschijnlijk makkelijker om te zien wat er allemaal niet goed gaat dan om de mooie dingen te waarderen. Nu ik dit denk zou het leven al zoveel eenvoudiger zijn, als je de vervelende zaken langs je heen laat glijden, zonder ze binnen te laten. En je focus te hebben op zaken waar je blij van wordt. Of nog beter is je niet langer storen aan zaken of personen waar je geen invloed op hebt. Laat de regen maar komen, want na regen komt zonneschijn.

De goede kant zien

Dit alles begint natuurlijk met positief denken. Positief denken is in alles in in allen meer en meer de goede kant zien, die kant die jezelf en de anderen gelukkig maakt. Ik heb een tante die al 60 jaar geprofest is, dat wil zeggen dat ze bewust gekozen heeft voor een leven met God. Zij woont in een klooster samen met andere nonnen en broeders. Deze tante is op haar 64e begonnen met een studie Theologie, wat ik zeer knap vind. Van haar krijg ik af en toe teksten over het leven, niet zozeer over God en geloof, want ze weet dat ik geen geloof praktiseer. Zij ziet echter wel aan mij dat je ook zonder geloof in een God een goed mens kan zijn. Goed in de vorm van er zijn voor de mensen om je heen. Van haar kreeg ik een boekje vol met uitspraken over positief denken. Om positief te kunnen denken en handelen is wel geloof nodig, namelijk geloof in jezelf.

Zet je positieve beentje voor

Een methode om het positieve je onderbewustzijn te laten doordringen is jezelf iedere dag de opdracht mee te geven opnieuw positief te denken en te denken in kansen.  Zeg maar dat je je positieve beentje voor moet zetten. Hoe uit zich dat in de praktijk? Hieronder staan 10 voorbeelden van momenten waarmee je een positieve draai aan je dag kunt geven.

1. Ban elke gedachte die je zelfvertrouwen een deuk geeft, uit je hoofd. Veeg de zorgelijkheid uit je hoofd en de rimpels van je gezicht.

2. Vervang elke neiging om onaangenaam, kribbig of kwaad tegenover je omgeving te zijn, door de lust jezelf prettig en aangenaam te uiten.

3. Zeg ja op elk redelijk verzoek en zeg het zo opgewekt dat je man, je vrouw,  je kinderen, je collega’s of vrienden zien en voelen dat het je een genoegen is aan hun wensen te voldoen.

4. Gooi elke aarzeling van je af als het niet nodig is dat je aarzelt.

5. Wees actief om iets te doen dat nuttig of prettig is.

6. Durf een besluit te nemen en durf het risico aan dat je besluit verkeerd of half verkeerd is.

7. Jaag de kleinste sporen van egoïsme, valse eerzucht, slecht humeur, lichtgeraaktheid, gemakzucht en wrok van je weg.

8. Enthousiasme, plezier, belangstelling, geloof in wat we doen en een positieve instelling maken onze energie vrij en houden ons fit.

9. Zorg dat je plezier hebt in je werk en dat je je blij voelt bij  het ontmoeten van andere mensen en geef je niet over aan ‘zo moe’  zijn.

10. Je bent wat je denkt te zijn. Om te verkrijgen wat je wil, moet je in ieder geval positief over jezelf denken.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.