Bedrijfsuitje voor singles geen must wel een pré

09-07-2008 РBedrijfsuitje voor singles geen must wel een pr̩

Voor het merendeel van de singles is een speciaal voor hen georganiseerd bedrijfsuitje geen must maar wel een pré. Maar liefst 72 procent van de vrijgezelle werknemers weet een dergelijk initiatief van de baas te waarderen en kijkt uit naar een nadere kennismaking met zijn of haar single collega’s. Dit blijkt uit een recent gehouden enquête door Online Magazine Singlessite.nl.

Singles buiten de boot
Iedereen kent ze wel, het bedrijfsuitje waarbij de partner mee mag naar Parijs of de jaarlijkse barbecue inclusief het springkussen voor de kids. De single werknemer komt er bij de baas maar karig vanaf. Want waar de werknemer mét een thuisfront geregeld in de watten wordt gelegd, valt de werknemer zonder partner buiten de boot. Gebrek aan belangstelling? Niet bij de singles.

72 procent staat juist positief tegenover een personeelsuitje met alleen de vrijgezelle collega’s. Zo laten ze weten graag nieuwe mensen te ontmoeten, best nieuwsgierig te zijn naar hun single collega’s en het wel prettig te vinden om enkel met gelijkgestemden op een personeelsfeest te verschijnen. Zo’n 62 procent van de ondervraagden zegt dan ook vrijwel zeker te komen opdagen bij een soortgelijk initiatief van de werkgever.

Wel lusten geen lasten
Hoewel ‘de single’ in allerlei marktsegmenten inmiddels als serieuze doelgroep wordt beschouwd is deze ontwikkeling nog niet echt doorgedrongen tot werkgevend Nederland. Bedrijven profiteren overigens wel handig van de voordelen die de single werknemer te bieden heeft. Zo zijn ze makkelijk inzetbaar rondom de gewilde schoolvakanties en vaak bereid een extra tandje bij te zetten tijdens drukke periodes.

Daarnaast blijken ze veelal flexibeler te zijn dan collega’s met een partner en gezinsverplichtingen. Dat ze ondanks deze pluspunten door de baas niet als een verwen-waardige-doelgroep worden gezien is overduidelijk. Bedrijven die daadwerkelijk uitjes organiseren voor hun single werknemers moeten nog met een lantaarntje worden gezocht. De helft van de ondervraagden vindt wellicht niet voor niets dat de baas te weinig rekening met hen houdt.

Weinig creatief
Erg creatief hoeft de werkgever overigens niet te zijn om het de single werknemer naar de zin te maken. Ze hebben namelijk geen bijzondere wensen als het gaat om de invulling van een gezellig personeelsuitje. Een feestavond waarbij er gedanst kan worden is met 19 procent onder de geënquêteerden het meest populair. Borrelen zonder de dansvloer komt met 14 procent op een aardige tweede plaats, en 13 procent gaat het liefst een weekendje weg naar het buitenland. Ook bij een sportieve of culinaire activiteit kan de baas op een behoorlijke opkomst rekenen. Aan de enquête deden 244 single mannen en vrouwen mee.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten