uitje collega's

Bedrijfsuitje voor singles? Klinkt als muziek in de oren

Voor het merendeel van de vrijgezelle werknemers is een speciaal voor hen georganiseerd bedrijfsuitje geen must maar wel een pré. Maar liefst 72 procent weet een dergelijk initiatief van de baas wel te waarderen en kijkt uit naar een nadere kennismaking met zijn of haar single collega’s. Dat blijkt uit onderzoek van Singlessite.nl onder 244 single mannen en vrouwen.

Single serieuze doelgroep

Hoewel ‘de single’ in allerlei marktsegmenten inmiddels als serieuze doelgroep wordt beschouwd, is deze ontwikkeling volgens Singlessite.nl nog niet doorgedrongen tot werkgevend Nederland. De bedrijven profiteren wel van de voordelen die single werknemers te bieden hebben (flexibeler, makkelijker inzetbaar tijdens schoolvakanties en vaak bereid een tandje bij te zetten tijdens drukke periodes), maar zien de singles duidelijk niet als een aparte doelgroep die het verdient af en toe verwend te worden.

Uitjes voor singles

Bedrijven die daadwerkelijk uitjes organiseren voor hun single werknemers moeten namelijk nog met een zaklampje  gezocht worden. De helft van de ondervraagden vindt dan ook dat de baas te weinig rekening met hen houdt.

Single niet kieskeurig qua uitje

Erg creatief hoeft een werkgever overigens niet te zijn om het de single werknemers naar de zin te maken. Ze hebben geen bijzondere wensen als het gaat om de invulling van een personeelsuitje. Een feestavond waarbij gedanst kan worden is met 19 procent het meest populair. Dat klinkt ze als muziek in de oren. Borrelen zonder een dansvloer komt met 14 procent op een tweede plaats, en 13 procent gaat het liefst een weekendje weg naar het buitenland. Ook bij een sportieve of culinaire activiteit kan de baas op een behoorlijke opkomst rekenen.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.
gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Linda ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona