uitje collega's

Bedrijfsuitje voor singles? Klinkt als muziek in de oren

Voor het merendeel van de vrijgezelle werknemers is een speciaal voor hen georganiseerd bedrijfsuitje geen must maar wel een pré. Maar liefst 72 procent weet een dergelijk initiatief van de baas wel te waarderen en kijkt uit naar een nadere kennismaking met zijn of haar single collega’s. Dat blijkt uit onderzoek van Singlessite.nl onder 244 single mannen en vrouwen.

Single serieuze doelgroep

Hoewel ‘de single’ in allerlei marktsegmenten inmiddels als serieuze doelgroep wordt beschouwd, is deze ontwikkeling volgens Singlessite.nl nog niet doorgedrongen tot werkgevend Nederland. De bedrijven profiteren wel van de voordelen die single werknemers te bieden hebben (flexibeler, makkelijker inzetbaar tijdens schoolvakanties en vaak bereid een tandje bij te zetten tijdens drukke periodes), maar zien de singles duidelijk niet als een aparte doelgroep die het verdient af en toe verwend te worden.

Uitjes voor singles

Bedrijven die daadwerkelijk uitjes organiseren voor hun single werknemers moeten namelijk nog met een zaklampje  gezocht worden. De helft van de ondervraagden vindt dan ook dat de baas te weinig rekening met hen houdt.

Single niet kieskeurig qua uitje

Erg creatief hoeft een werkgever overigens niet te zijn om het de single werknemers naar de zin te maken. Ze hebben geen bijzondere wensen als het gaat om de invulling van een personeelsuitje. Een feestavond waarbij gedanst kan worden is met 19 procent het meest populair. Dat klinkt ze als muziek in de oren. Borrelen zonder een dansvloer komt met 14 procent op een tweede plaats, en 13 procent gaat het liefst een weekendje weg naar het buitenland. Ook bij een sportieve of culinaire activiteit kan de baas op een behoorlijke opkomst rekenen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.