bedanken maakt verschil

Bedanken maakt groot verschil

“Sorry seems to be the hardest word”, wordt gezongen door Billy Joel. Het is en blijft een mooi lied. Sorry, moet je echter niet te vaak zeggen. Waarom niet? We zeggen het te pas en te onpas. Vaak beginnen we ons al te verontschuldigen voordat we mogelijk iets fout gedaan hebben. Sorry achter wege laten dus, dank je wel, kun je echter niet vaak genoeg zeggen.

Bedanken maakt groot verschil

Vind jij het moeilijk om dank je wel te zeggen of heb je er gewoon geen erg in? In beide gevallen zou het goed zijn hier even over na te denken. We zeggen namelijk niet vaak genoeg dank je wel, terwijl het vaak een groot verschil kan maken. Vaak vinden we iets vanzelfsprekend om te doen, maar dat is zeker niet zo. Wanneer je daar allert op bent, kun je iemand bedanken voor een actie.

1. Bedanken voor feedback

Zowel op werk als privé ontvang je vast regelmatig feedback of reacties op wat je doet. Echter, niet iedereen weet hoe ze daar mee om moeten gaan. Of het nu gaat om positieve, maar ook bij negatieve feedback, het enige antwoord zou eigenlijk moeten zijn: dank je wel. Ook al is feedback niet meteen positief, zolang je er iets mee kunt, is het goed. Het kan je aan het nadenken zetten en jouw handelen in iets positiefs veranderen.

2. Bedanken bij compliment

Arrogant of zelfingenomen over komen dat willen de meesten niet. Dit zorgt ervoor dat we soms niet zo goed weten om te gaan met complimenten. ‘Wat een mooi jasje!’ ‘Ja, was in de opruiming.’ ‘Wat heb je die pitch goed gedaan!’ ‘Vond je, ik had het iets anders bedacht thuis.’ Ben niet bang om een compliment gewoon aan te nemen en de persoon te bedanken voor zijn opmerking. Je geeft daarmee ook meteen aan dat je de mening van de ander waardeert.

3. Bedanken voor geduld bij te laat komen

Van te laat komen moet je geen gewoonte maken, want leuk is het nooit. Niemand wordt er blij van, jij niet door de stress en de ander niet door het wachten. Het kan daarbij zeker respectloos overkomen. ‘Sorry dat ik te laat ben!’, is wel een slap excuus. Draai je reactie om in de richting van degene die heeft moeten wachten. ‘Bedankt voor je geduld’, is bijvoorbeeld een manier om te erkennen dat het je spijt en dat je waardeert dat ze hebben gewacht.

4. Bedanken bij twijfel

Weet je niet zeker of je in een bepaalde situatie iemand moet bedanken, kies er dan altijd voor om het wel te doen. Je kunt namelijk niemand te veel bedanken. Niemand wordt er slechter van, de ontvanger niet en jij niet. Denk je erover na om een bedankkaart te sturen, altijd doen. Bedank ook iemand die jou ongevraagd advies geeft. Je zou sarcastisch kunnen reageren, maar daar schiet niemand iets mee op. Zeg dank je wel, denk er over na, mogelijk zit er ergens een kern van waarheid in waar je nog je voordeel mee kunt doen.

Zeg vaker dank je wel in 2017

Wanneer je bij je zelf te raden gaat, dan weet je dat jij het ook fijn vindt om bedankt te worden. Je moet niet iets doen om dank te krijgen, dat kan alleen maar tegenvallen. Je moet iets voor anderen doen omdat je daar zelf voldoening uit haalt. Komt een bedankje jouw kant op, dan bloei je daar van op, het laat je groeien. Het is mooi wanneer mensen hun waardering naar elkaar uitspreken. Vaker bedanken maakt de wereld een klein beetje mooier. Mooi voornemen voornemenvoor 2017.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!