Dol op kaas en het liefst gesmolten kaas? Dan loopt het water je vast in de mond bij de gedachte aan gesmolten camembert met een overheerlijke chorizo taste! Ons ook. Daarom dit hele eenvoudige maar o zo lekkere recept voor je eerst volgende bbq.

Dit heb je nodig:

1 camembert

1 stukje chorizo worst

Beetje peterselie, vers of uit de diepvries

1 stokbrood

1 vel bakpapier en 1 stuk aluminiumfolie

Zo maak je het klaar:

Leg het vel bakpapier op het aanrecht, vouw eventueel dubbel. Leg daar een stuk aluminiumfolie op. Snijd het kapje van de camembert af, ongeveer een centimeter dik. Belg de camembert met in stukjes gesneden chorizo worst en bestrooi met peterselie. Leg het kapje er weer op en vouw de folie dicht zodat je een afgesloten pakketje hebt. Dit leg ongeveer 10 minuten op een gloeiendhete barbecue. Vouw open, en dip met het stokbrood de heerlijk gesmolten kaas op. Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten voor de BBQ vind je hier.