Barry Atsma is de meest sexy single vader van de BN’ers. Rick Engelkes staat op een tweede plek, gevolgd door Toine van Peperstraten, Nick van de Wall (Afrojack) en Bram Moszkowicz.
  

Eretitel
Vaderdag blijft de moeite waard om dat onder de loep te nemen. Er zijn door datingsite Relatieplanet onder ruim 1.200 Nederlandse singles van 18 jaar en ouder enkele vragen voorgelegd. Wie  komt er voor de titel meest sexy single vader in aanmerking?  Zowel de mannelijke als de vrouwelijke respondenten waren het hier duidelijk over eens dat dit de blonde acteur Barry Atsma het meest toebehoort.

Zorgzaam
Over welke eigenschap zijn de ondervraagden het meest blij wanneer ze die bij hun vader zouden terugzien?  Zorgzaamheid scoort het hoogst (24%).

Slimheid (20 procent), mooie carriere (20 procent), stoer (18 procent) en een uiterlijk dat er mag zijn(18 procent), zijn de volgende graag geziene eigenschappen bij een vader.

Cadeaus

Wordt er dit jaar nog een cadeau gekocht voor Vaderdag? 57 procent van de ondervraagde geeft aan aan dat zij dit van plan zijn.

In de top-3 cadeaus die vaders het liefst krijgen staat iets zelfgemaakts op nummer één, daarna volgen een geurtje en een cadeaubon. 

Bedrag
Het bestedingsbedrag tussen de 10 en 15 euro ligt op 23 procent van alle gevallen. Een  grotere groep geeft hun vader een cadeau variërend tussen de 15 en 25 euro.

Bijna een kwart van alle respondenten toont zijn ware liefde door middel van een cadeau tussen de 25 en 50 euro. De vaders gaat het niet om de geldwaarde van het cadeau maar vooral om het gebaar.