vaderdag sexy papa

Barry Atsma is meest sexy single vader

De feestdagen volgen elkaar snel op en doen daarmee een flink beroep op de creativiteit. Want wat moet nu, met Vaderdag in aantocht, voor de pater familias worden gekocht? Neustrimmers of sleutelhaakjes lijken misschien praktische cadeaus, maar het meest gewenst als Vaderdagcadeau zijn ze niet.

Wat de cadeautrends voor dit jaar wel zijn heeft Relatieplanet.nl laten uitzoeken onder 3.000 singles in Nederland, waaronder 1.031 (single) vaders. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat kinderen dit jaar mogen uitslapen. De vaders gaven aan dat niet het traditionele ontbijt op bed (16%) het meest ideale vaderdagcadeau is, maar juist een gezellige lunch met de kinderen (55%). Ook hoeft er dit jaar niet diep in de buidel te worden getast: gadgets (2%) blijken de minst geschikte vadercadeaus. Hiermee lijken de vaders massaal aan te geven dat zij niet gaan voor de waarde van een cadeau, maar het speciale gebaar van de familie of kinderen waarderen. Relatieplanet.nl heeft ook aan de respondenten gevraagd wie zij als meest sexy single vader zien. Dit blijkt de zeer populaire acteur Barry Atsma te zijn.

De recent met een Rembrand Award bekroonde acteur blijft hiermee net als in 2013 stevig op nummer één. Met stip op twee komt de bekende RTL coryfee Martijn Krabbé nieuw binnen.  De bekende presentator kan nu al terugkijken op een bewogen jaar. Zo beëindigde hij dit jaar definitief zijn huwelijk met Amanda Beekman, maar tegelijkertijd wordt hij ook door de Nederlandse singles bekroond tot de op één na meest sexy single vader. Rick Engelkes is dit jaar een plaats gezakt en Bram Moszkowicz (4) en Nick van de Wall (5) maken de Top 5 compleet.

Ideale vader is arts met met blauwe ogen

Nieuw in het onderzoek van Relatieplanet.nl is dat dit jaar ook is onderzocht wat volgens de vrouwelijke respondenten de kenmerken zijn van een ideale vader. Eén ding is daardoor als een paal boven water komen te staan: de ideale vader is geen hipster. Maarliefst 82% geeft aan dat de ideale vader een geschoren gezicht heeft. Tevens is de ideale vader langer dan 1.85 meter (72%), heeft hij blauwe ogen (42%) en donker haar (80%). Oefent hij ook nog arts uit als beroep, dan kan hij zichzelf helemaal de ideale vader (24%) noemen. De ideale vader kom je overigens niet vaak tegen in de kroeg, de meeste vrouwelijke respondenten (38%) geven aan dat ideale vaders maximaal één keer per maand de kroeg bezoeken.

De beste vaderdagcadeaus

Een kind kan veel verandering in de persoonlijke levenssfeer teweegbrengen. Dat geldt niet alleen voor stelletjes maar ook voor mannen die een relatie willen aangaan met een single moeder. Weerhoudt dat mannen ervan om een relatie met een single moeder aan te gaan? Het antwoord is nee. Bijna één op de tien mannen geeft aan dat voor hen een relatie met een single moeder is uitgesloten. Het overgrote deel van de mannen (52,6%) zegt dat voor hen een single vrouw met kinderen sowieso geen probleem is. Een deel van de mannen vindt een relatie met een single moeder oké, bijvoorbeeld wanneer haar kinderen al volwassen en uitwonend zijn (20,4%) of de zorg van de kinderen volledig bij de moeder blijft (3,6%). Van de mannen zegt 13,7% dat zij een single moeder geen probleem vinden omdat zij zelf ook een kind hebben.

Overige onderzoeksfeiten

•  Het grootste deel van de moeders vindt ‘papadag’ heilig (45%), terwijl de meeste vaders (41%) deze dag flink overschat vinden;
•  Het beste zelfhulpboek voor vaders is volgens de respondenten ‘Maar je krijgt er wel heel veel voor terug’ van Bastiaan Ragas;
•  Een luxe ontbijt met broodjes uit de oven en verschillende soorten beleg wordt als meest ideale ontbijt voor Vaderdag genoemd (52%);
•  De ideale vader doet aan de sporten voetbal (27%), fitness (23%) of hardlopen (16%).

Bron: Relatieplanet

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.