vaderdag sexy papa

Barry Atsma is meest sexy single vader

De feestdagen volgen elkaar snel op en doen daarmee een flink beroep op de creativiteit. Want wat moet nu, met Vaderdag in aantocht, voor de pater familias worden gekocht? Neustrimmers of sleutelhaakjes lijken misschien praktische cadeaus, maar het meest gewenst als Vaderdagcadeau zijn ze niet.

Wat de cadeautrends voor dit jaar wel zijn heeft Relatieplanet.nl laten uitzoeken onder 3.000 singles in Nederland, waaronder 1.031 (single) vaders. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat kinderen dit jaar mogen uitslapen. De vaders gaven aan dat niet het traditionele ontbijt op bed (16%) het meest ideale vaderdagcadeau is, maar juist een gezellige lunch met de kinderen (55%). Ook hoeft er dit jaar niet diep in de buidel te worden getast: gadgets (2%) blijken de minst geschikte vadercadeaus. Hiermee lijken de vaders massaal aan te geven dat zij niet gaan voor de waarde van een cadeau, maar het speciale gebaar van de familie of kinderen waarderen. Relatieplanet.nl heeft ook aan de respondenten gevraagd wie zij als meest sexy single vader zien. Dit blijkt de zeer populaire acteur Barry Atsma te zijn.

De recent met een Rembrand Award bekroonde acteur blijft hiermee net als in 2013 stevig op nummer één. Met stip op twee komt de bekende RTL coryfee Martijn Krabbé nieuw binnen.  De bekende presentator kan nu al terugkijken op een bewogen jaar. Zo beëindigde hij dit jaar definitief zijn huwelijk met Amanda Beekman, maar tegelijkertijd wordt hij ook door de Nederlandse singles bekroond tot de op één na meest sexy single vader. Rick Engelkes is dit jaar een plaats gezakt en Bram Moszkowicz (4) en Nick van de Wall (5) maken de Top 5 compleet.

Ideale vader is arts met met blauwe ogen

Nieuw in het onderzoek van Relatieplanet.nl is dat dit jaar ook is onderzocht wat volgens de vrouwelijke respondenten de kenmerken zijn van een ideale vader. Eén ding is daardoor als een paal boven water komen te staan: de ideale vader is geen hipster. Maarliefst 82% geeft aan dat de ideale vader een geschoren gezicht heeft. Tevens is de ideale vader langer dan 1.85 meter (72%), heeft hij blauwe ogen (42%) en donker haar (80%). Oefent hij ook nog arts uit als beroep, dan kan hij zichzelf helemaal de ideale vader (24%) noemen. De ideale vader kom je overigens niet vaak tegen in de kroeg, de meeste vrouwelijke respondenten (38%) geven aan dat ideale vaders maximaal één keer per maand de kroeg bezoeken.

De beste vaderdagcadeaus

Een kind kan veel verandering in de persoonlijke levenssfeer teweegbrengen. Dat geldt niet alleen voor stelletjes maar ook voor mannen die een relatie willen aangaan met een single moeder. Weerhoudt dat mannen ervan om een relatie met een single moeder aan te gaan? Het antwoord is nee. Bijna één op de tien mannen geeft aan dat voor hen een relatie met een single moeder is uitgesloten. Het overgrote deel van de mannen (52,6%) zegt dat voor hen een single vrouw met kinderen sowieso geen probleem is. Een deel van de mannen vindt een relatie met een single moeder oké, bijvoorbeeld wanneer haar kinderen al volwassen en uitwonend zijn (20,4%) of de zorg van de kinderen volledig bij de moeder blijft (3,6%). Van de mannen zegt 13,7% dat zij een single moeder geen probleem vinden omdat zij zelf ook een kind hebben.

Overige onderzoeksfeiten

•  Het grootste deel van de moeders vindt ‘papadag’ heilig (45%), terwijl de meeste vaders (41%) deze dag flink overschat vinden;
•  Het beste zelfhulpboek voor vaders is volgens de respondenten ‘Maar je krijgt er wel heel veel voor terug’ van Bastiaan Ragas;
•  Een luxe ontbijt met broodjes uit de oven en verschillende soorten beleg wordt als meest ideale ontbijt voor Vaderdag genoemd (52%);
•  De ideale vader doet aan de sporten voetbal (27%), fitness (23%) of hardlopen (16%).

Bron: Relatieplanet

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.