Barcelona meest gewilde stedentrip bij singles

Singles reizen voor een korte stedentrip het liefst af naar Barcelona. Zo’n 42 procent geeft de voorkeur aan deze Zuid-Europese stad voor een paar dagen sightseeing. Ook Rome kan rekenen op een warme belangstelling van de single reiziger. Maar liefst 30 procent geniet hier graag van La Dolce Vita. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl.

Populaire steden
Een singles stedentrip is een handige en prettige manier om zowel nieuwe mensen als een nieuwe stad te leren kennen. Maar welke steden zijn nu hot en welke not? Barcelona blijkt voor de single met 42 procent de meest ultieme stad voor een korte citytrip. Ook Rome blijkt erg in trek. Zo’n 30 procent zou hier graag een paar dagen willen genieten van zowel culinaire en culturele hoogstandjes. Een gedeelde derde plaats is weggelegd voor een romantisch Venetië en metropool Londen. Minder populaire bestemmingen zijn er ook. De single loopt niet echt warm voor een weekendje Antwerpen (6%) of Nice (5%).

Geld & vakantie
Uit dezelfde enquête blijkt dat ruim een derde van de singles twee keer per jaar op vakantie gaat. Nog eens 21 procent pakt zelfs drie keer per jaar de koffers en een kleinere 10 procent zegt zelfs 4 tot 5 keer per jaar vakantie te vieren. Op de vraag wat men maximaal wil besteden aan een zomervakantie van 14 dagen vindt ruim een kwart 1500 euro het maximum. Voor 21 procent mag een vakantie wel 2000 euro kosten en voor nog eens 11 procent blijkt 2500 euro de limiet.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?