tips scheiden financieel

Bang om alleen te zijn

Zit je nog in een relatie en twijfel je al heel lang of je wel of niet moet gaan scheiden? Ben je ook zo bang om alleen te zijn?

De angst om als single door het leven te gaan, niemand meer te vinden waar je van gaat houden of iemand anders onvoorwaardelijk van jou is heel menselijk. In de relatie blijven zitten, ook al ben je ongelukkig, lijkt dan het beste alternatief.

Wikken en wegen

Misschien herken je het volgende scenario wel. Als je ’s avonds in je bed stapt, zover mogelijk van je partner vandaan, of uren wakker licht midden in de nacht weet je het zeker. 100 procent zeker. Morgen ga je het zeggen. Dat je wilt scheiden. Het gaat zo echt niet langer. Je hebt alles al 1000 keer overdacht en jouw besluit staat vast. Definitief. Misschien ben je al een tijd verliefd op een ander, of is er niemand anders in je leven maar voel je je leeg en al tijden ongelukkig, hoe dan ook, je bent er klaar mee.

Slopend

Totdat je wakker wordt, de kinderen naar school helpt en ze in de ogen kijkt. Nee… je kan het niet. Nu niet, nooit niet. Dan maar ongelukkig. Zo blijf je wikken en wegen. Totdat je een ons weegt. Bijna letterlijk, want van al dat getob en getwijfel eet je al een hele poos niet zo goed. Heb je wallen onder je ogen van het slechte slapen, moeite met je te concerteren op je werk. Het vreet energie. Het proces voorafgaand aan het besluit om te gaan scheiden is slopend. Bij sommige mensen duurt het jaren. Dat is niet alleen slecht voor jezelf, maar ook voor je directe omgeving. Alle energie die je besteedt aan het piekeren kan je namelijk niet in anderen steken.

Keuze

Dat je in een hele lastige fase van je leven zit is duidelijk. En hoe kom je nou tot een weloverwogen keuze? Want wat de ene dag dé oplossing lijkt, is de andere dag een mission impossible geworden. Ook wij kunnen je niet helpen een knoop door te hakken, want we kennen jou niet. Jouw karakter, achtergrond, persoonlijkheid en omstandigheden. Maar als je er na al die uren, weken, maanden of jaren niet uitkomt, dan is het raadzaam om iemand in te schakelen die je kan helpen om dit proces te doorlopen en af te ronden. Want ofwel je kunt het opbrengen om samen met je partner aan jullie relatie te werken, of je zal toch voor jezelf moeten kiezen.

Picknick

We zullen er geen doekjes om winden. Een scheiding is geen picknick. Geen ‘walk in the park’. Maar uiteindelijk kom je er niet alleen doorheen maar ook overheen. Voor vele twijfelaars is het moment van de beslissing om te gaan scheiden in de eerste instantie een grote opluchting. Eindelijk! Ze zijn eruit. Na al die tijd. En het voelt goed. Ze staan er echt achter en voelen een nieuwe energie opborrelen. Eentje die je helpt om vooruit te komen. Stappen te zetten, de toekomst in. Gelukkig maar! Het wordt die eerste maanden tot een jaar een weg van vallen en opstaan, maar weet je.. het komt goed! Ook met jou.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.