tips scheiden financieel

Bang om alleen te zijn

Zit je nog in een relatie en twijfel je al heel lang of je wel of niet moet gaan scheiden? Ben je ook zo bang om alleen te zijn?

De angst om als single door het leven te gaan, niemand meer te vinden waar je van gaat houden of iemand anders onvoorwaardelijk van jou is heel menselijk. In de relatie blijven zitten, ook al ben je ongelukkig, lijkt dan het beste alternatief.

Wikken en wegen

Misschien herken je het volgende scenario wel. Als je ’s avonds in je bed stapt, zover mogelijk van je partner vandaan, of uren wakker licht midden in de nacht weet je het zeker. 100 procent zeker. Morgen ga je het zeggen. Dat je wilt scheiden. Het gaat zo echt niet langer. Je hebt alles al 1000 keer overdacht en jouw besluit staat vast. Definitief. Misschien ben je al een tijd verliefd op een ander, of is er niemand anders in je leven maar voel je je leeg en al tijden ongelukkig, hoe dan ook, je bent er klaar mee.

Slopend

Totdat je wakker wordt, de kinderen naar school helpt en ze in de ogen kijkt. Nee… je kan het niet. Nu niet, nooit niet. Dan maar ongelukkig. Zo blijf je wikken en wegen. Totdat je een ons weegt. Bijna letterlijk, want van al dat getob en getwijfel eet je al een hele poos niet zo goed. Heb je wallen onder je ogen van het slechte slapen, moeite met je te concerteren op je werk. Het vreet energie. Het proces voorafgaand aan het besluit om te gaan scheiden is slopend. Bij sommige mensen duurt het jaren. Dat is niet alleen slecht voor jezelf, maar ook voor je directe omgeving. Alle energie die je besteedt aan het piekeren kan je namelijk niet in anderen steken.

Keuze

Dat je in een hele lastige fase van je leven zit is duidelijk. En hoe kom je nou tot een weloverwogen keuze? Want wat de ene dag dé oplossing lijkt, is de andere dag een mission impossible geworden. Ook wij kunnen je niet helpen een knoop door te hakken, want we kennen jou niet. Jouw karakter, achtergrond, persoonlijkheid en omstandigheden. Maar als je er na al die uren, weken, maanden of jaren niet uitkomt, dan is het raadzaam om iemand in te schakelen die je kan helpen om dit proces te doorlopen en af te ronden. Want ofwel je kunt het opbrengen om samen met je partner aan jullie relatie te werken, of je zal toch voor jezelf moeten kiezen.

Picknick

We zullen er geen doekjes om winden. Een scheiding is geen picknick. Geen ‘walk in the park’. Maar uiteindelijk kom je er niet alleen doorheen maar ook overheen. Voor vele twijfelaars is het moment van de beslissing om te gaan scheiden in de eerste instantie een grote opluchting. Eindelijk! Ze zijn eruit. Na al die tijd. En het voelt goed. Ze staan er echt achter en voelen een nieuwe energie opborrelen. Eentje die je helpt om vooruit te komen. Stappen te zetten, de toekomst in. Gelukkig maar! Het wordt die eerste maanden tot een jaar een weg van vallen en opstaan, maar weet je.. het komt goed! Ook met jou.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.