verona romeo julia

Balkon Romeo en Julia Verona gaat geld kosten

Ben je van plan om als heuse romanticus dit jaar het beroemde balkon van Romeo en Julia in Verona een bezoekje te gaan brengen? Dan moet je binnenkort in je buidel tasten om er een blik op te kunnen werpen zo laat het Italiaanse agentschap Ansa weten.

Tragische romance

De plaatselijke overheid wil namelijk een bedrag van 2,50 euro heffen voor iedereen die toegang wil tot het binnenplein. Hier bevindt zich het balkon en het beeld van de heldin van Skakespears tragische romance “Romeo en Juliet”.

Beroemdste balkon

Het verhaal van Romeo en Julia is een vroege tragedie van William Shakespeare over de onmogelijke liefde van Juliet Capulet en Romeo Montague, twee jongelingen uit elkaar vijandig gezinde families. Het verhaal is ontstaan door verschillende her-vertellingen van een verhaal uit 1476 van Masuccio Salernitano, Mariotto en Gianozza. En dat spreekt velen tot de verbeelding. Maar liefst anderhalf miljoen bezoekers komen jaarlijs af op het beroemdste balkon ter wereld.

Legende singles

De woning van Julia, een museum dat bezoekers de mogelijkheid biedt om op het balkon te staan was al langer niet meer gratis, dat kost zes euro. In het huis van Julia worden ook bruiloften georganiseerd. Het standbeeld van Julia is weer belangrijk voor singles. De legende wil dat, wie haar haar borst aanraakt al snel de ware liefde vindt.

Hoogste tijd om snel een bezoekje te brengen aan Verona voordat je extra moet gaan betalen!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.