Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
dierenleed bali
27 mei 2018

Bali rampzalig voor dieren in de toeristen industrie

Zwemmen met dolfijnen, circusshows met olifanten en selfies maken met orang-oetans: het lijkt leuk en onschuldig, totdat je ziet hoe de dieren behind the scenes worden behandeld. Zo ook in Bali. World Animal Protection roept toeristen op om alle vormen van entertainment met wilde dieren op Bali te vermijden.

Bali & wilde dieren

Jaarlijks spenderen meer dan 100.000 Nederlanders hun vakantie op Bali. Geen enkel park hier met olifanten, tijgers en dolfijnen in Bali voldoet ook maar aan de laagst mogelijke dierenwelzijnseisen. Tot die conclusie komt World Animal Protection na undercover onderzoek bij toeristische dierenattracties op het eiland.

Dierenleed

Veel toeristisch vermaak lijkt op het eerste oog onschuldig, maar achter de schermen gaat groot dierenleed schuil. Zo worden dieren al op jonge leeftijd bij hun moeder weggehaald en op brute wijze mishandeld om ze ‘geschikt’ te maken voor toeristisch plezier. Ook de dagelijkse leefomstandigheden op Bali zijn slecht: dolfijnen leven in zwembaden van tien bij twintig meter, olifanten lopen de hele dag in de brandende zon met meerdere toeristen op hun rug en orang-oetans hebben geen bewegingsvrijheid bij het maken van toeristen-selfies.

Hel voor wilde dieren

Karin Bilo van World Animal Protection: “Waar Bali een paradijs is voor de vakantieganger, blijkt het een hel voor wilde dieren in gevangenschap. We hebben vaker onderzoek gedaan naar dierenwelzijn in de toeristische sector, maar de misstanden op Bali zijn ongekend. In andere landen was er altijd wel een plek met entertainment waar het dierenwelzijn redelijk of goed was. Maar op Bali is er niet één.”

Gebruik je verstand

Liever niet bijdragen aan dierenleed op vakantie? Kijk dan vooral niet naar eventuele mooie of goede beoordelingen op internet, maar gebruik je verstand. Als je op een wild dier kunt rijden, ermee mag knuffelen of er een selfie mee kunt maken, dan kan je er vrij zeker van zijn dat er sprake is van dierenleed.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Verwonder en beleef Tanzania met deze 10 hoogtepunten

Woorden schieten tekort voor Tanzania als het gaat om de natuur...

Originele date: ontdek ARTIS in het donker met de slaapwandeling

Een date in het verschiet en wil je origineel voor de...

De beste vakantiebestemmingen voor singles op zoek naar winterzon

Onlangs single geworden? Dan is het een aanlokkelijk idee om deze...

Tips ontdek Zuid-Afrika ‘off the beaten track’

Het mooie Zuid-Afrika is al jaren een gewilde vakantiebestemming. Dat is...

De perfecte selfie: ontdek het Instagram-museum in Amsterdam

In 15 verschillende kamers kun je vanaf deze week het perfecte...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie