dierenleed bali

Bali rampzalig voor dieren in de toeristen industrie

Zwemmen met dolfijnen, circusshows met olifanten en selfies maken met orang-oetans: het lijkt leuk en onschuldig, totdat je ziet hoe de dieren behind the scenes worden behandeld. Zo ook in Bali. World Animal Protection roept toeristen op om alle vormen van entertainment met wilde dieren op Bali te vermijden.

Bali & wilde dieren

Jaarlijks spenderen meer dan 100.000 Nederlanders hun vakantie op Bali. Geen enkel park hier met olifanten, tijgers en dolfijnen in Bali voldoet ook maar aan de laagst mogelijke dierenwelzijnseisen. Tot die conclusie komt World Animal Protection na undercover onderzoek bij toeristische dierenattracties op het eiland.

Dierenleed

Veel toeristisch vermaak lijkt op het eerste oog onschuldig, maar achter de schermen gaat groot dierenleed schuil. Zo worden dieren al op jonge leeftijd bij hun moeder weggehaald en op brute wijze mishandeld om ze ‘geschikt’ te maken voor toeristisch plezier. Ook de dagelijkse leefomstandigheden op Bali zijn slecht: dolfijnen leven in zwembaden van tien bij twintig meter, olifanten lopen de hele dag in de brandende zon met meerdere toeristen op hun rug en orang-oetans hebben geen bewegingsvrijheid bij het maken van toeristen-selfies.

Hel voor wilde dieren

Karin Bilo van World Animal Protection: “Waar Bali een paradijs is voor de vakantieganger, blijkt het een hel voor wilde dieren in gevangenschap. We hebben vaker onderzoek gedaan naar dierenwelzijn in de toeristische sector, maar de misstanden op Bali zijn ongekend. In andere landen was er altijd wel een plek met entertainment waar het dierenwelzijn redelijk of goed was. Maar op Bali is er niet één.”

Gebruik je verstand

Liever niet bijdragen aan dierenleed op vakantie? Kijk dan vooral niet naar eventuele mooie of goede beoordelingen op internet, maar gebruik je verstand. Als je op een wild dier kunt rijden, ermee mag knuffelen of er een selfie mee kunt maken, dan kan je er vrij zeker van zijn dat er sprake is van dierenleed.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!