Als loonslaaf zonder vette salarisstrook droom je waarschijnlijk van dit onwaarschijnlijke maar geweldige scenario. Op een dag kom je op kantoor en je krijg geen boekenbon of flesje wijn maar een luxe vakantie aangeboden door je baas.

Dit deed de eigenaar van megabedrijf Tiens. Hij gaf zijn 6.400 personeelsleden een prachtig cadeau ter ere van het 20 jarig bestaan van het bedrijf. De Chinese miljardair trakteerde alle werknemer op een luxe vakantie naar Frankrijk.

Privé bezoek

De reis van Li Jinyuan en zijn 6.400 personeelsleden begon in de Franse hoofdstad Parijs. Om voor iedereen een slaapplek te regelen, werden er maar liefst 140 hotels afgehuurd, zo schrijft Daily Mail. Omdat het met zo’n grote groep lastig is om toeristische attracties te bezoeken, werd het Louvre enkele uren afgehuurd voor een privébezoek.

Parijs & Cot d’Azur

Na al dat cultuur snuiven in Parijs was het tijd voor rust, de menigte vertrok daarvoor naar de Cote d’Azur. In Cannes en Monaco verbleef het personeel van Tiens in luxe vier- en vijfsterrenhotels. Om de toeristen naar de befaamde Promenade des Anglais te brengen, waren 147 bussen nodig. Geschat wordt dat de Franse economie dankzij dit ‘uitstapje’ 33 miljoen euro rijker is geworden.

Li Jinyuan is een van de rijkste mannen van China. In 1995 startte hij met de verkoop van medicinale producten, voedingssupplementen en oploskoffie, inmiddels is dat uitgegroeid tot megabedrijf Tiens.