conchita waylon ilse

Baardvrouw Conchita is de held

Ilse en Waylon grepen weliswaar net naast de eerste plek op het Eurovisie Songfestival, maar in het Utrechtse homocafé Kalff laat niemand een traan. Conchita ‘baardvrouw’ Wurst uit Oostenrijk is de held van de avond.

Barmannen uitgedost met baard

Vragen wie dit jaar het songfestival moet winnen, is volledig overbodig in een stampvol café. De drie barmannen hebben zich uitgedost met lange haren en een nepbaard, precies zoals Conchita in de halve finale de harten van heel wat kijkers veroverde. ‘Zij is onze heldin, omdat ze zo’n goed verhaal heeft. Maar we zijn zo calvinistisch als de pest, dus natuurlijk zijn we óók voor Nederland,’ zegt eigenaar van het café Robbert Kalff.

Duur geintje

De kroegbaas heeft er zelfs een half uur gratis bier voor over als de Nederlanders op het allerhoogste podium terechtkomen. En dat die belofte wel eens een heel duur geintje kan worden, beseft Kalff vlak voor de aftrap van de finale van het songfestival maar al te goed.

Voor het eerst in jaren is de Nederlandse inzending een van de favorieten en niet alleen bij de bookmakers. Ook in café Kalff smelten ze bij de gedachte dat aan het eind van de avond Ilse DeLange en Waylon twee minuten te zien zijn.

Diva

Maar eerst gaat het dak eraf bij hun andere held Conchita. De barmannen schenken even geen bier meer als ze aantreedt. Alle ogen zijn gericht op de twee grote schermen in het café. Reinders en haar vriend Eric Santegoeds zingen de tekst uit volle borst mee. Drie dikke negens noteren ze op een zelfgefabriceerd scoreformulier als het nummer teneinde is en café Kalff ‘ontploft’.

‘Het is een klassiek diva-lied gezongen door de allermooiste diva. En ze heeft ook nog eens een hele mooie stem,’ zegt Reinders. Ze krijgt van de Utrechters in dit café sowieso al bonuspunten, omdat ze ergens voor staat. ‘Namelijk het accepteren dat je ook anders kan en mag zijn.’ Als Ilse en Waylon hun opwachting maken slaat de vertwijfeling bij de Utrechters toe. Opnieuw noteren ze drie negens. Kiezen is onmogelijk. Hier moet de winnaar tussen zitten.

Verliezen van Conchita is een eer

De punten worden geteld. Café Kalff is uitzinnig van vreugde bij de eerste twaalf punten die naar Nederland gaan. ‘Dit gaat me geld kosten,’ schreeuwt Kalff door de microfoon, doelend op het gratis rondje bier.

Conchita en The Common Lennets gaan lang gelijk op. Maar als even na middernacht de Nederlanders nipt worden geklopt door de Oostenrijker is er niemand die treurt. Verliezen van Conchita is een eer. En zo is er toch nog gratis bier.

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!