conchita waylon ilse

Baardvrouw Conchita is de held

Ilse en Waylon grepen weliswaar net naast de eerste plek op het Eurovisie Songfestival, maar in het Utrechtse homocafé Kalff laat niemand een traan. Conchita ‘baardvrouw’ Wurst uit Oostenrijk is de held van de avond.

Barmannen uitgedost met baard

Vragen wie dit jaar het songfestival moet winnen, is volledig overbodig in een stampvol café. De drie barmannen hebben zich uitgedost met lange haren en een nepbaard, precies zoals Conchita in de halve finale de harten van heel wat kijkers veroverde. ‘Zij is onze heldin, omdat ze zo’n goed verhaal heeft. Maar we zijn zo calvinistisch als de pest, dus natuurlijk zijn we óók voor Nederland,’ zegt eigenaar van het café Robbert Kalff.

Duur geintje

De kroegbaas heeft er zelfs een half uur gratis bier voor over als de Nederlanders op het allerhoogste podium terechtkomen. En dat die belofte wel eens een heel duur geintje kan worden, beseft Kalff vlak voor de aftrap van de finale van het songfestival maar al te goed.

Voor het eerst in jaren is de Nederlandse inzending een van de favorieten en niet alleen bij de bookmakers. Ook in café Kalff smelten ze bij de gedachte dat aan het eind van de avond Ilse DeLange en Waylon twee minuten te zien zijn.

Diva

Maar eerst gaat het dak eraf bij hun andere held Conchita. De barmannen schenken even geen bier meer als ze aantreedt. Alle ogen zijn gericht op de twee grote schermen in het café. Reinders en haar vriend Eric Santegoeds zingen de tekst uit volle borst mee. Drie dikke negens noteren ze op een zelfgefabriceerd scoreformulier als het nummer teneinde is en café Kalff ‘ontploft’.

‘Het is een klassiek diva-lied gezongen door de allermooiste diva. En ze heeft ook nog eens een hele mooie stem,’ zegt Reinders. Ze krijgt van de Utrechters in dit café sowieso al bonuspunten, omdat ze ergens voor staat. ‘Namelijk het accepteren dat je ook anders kan en mag zijn.’ Als Ilse en Waylon hun opwachting maken slaat de vertwijfeling bij de Utrechters toe. Opnieuw noteren ze drie negens. Kiezen is onmogelijk. Hier moet de winnaar tussen zitten.

Verliezen van Conchita is een eer

De punten worden geteld. Café Kalff is uitzinnig van vreugde bij de eerste twaalf punten die naar Nederland gaan. ‘Dit gaat me geld kosten,’ schreeuwt Kalff door de microfoon, doelend op het gratis rondje bier.

Conchita en The Common Lennets gaan lang gelijk op. Maar als even na middernacht de Nederlanders nipt worden geklopt door de Oostenrijker is er niemand die treurt. Verliezen van Conchita is een eer. En zo is er toch nog gratis bier.

Bron: AD

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.