Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
film kijken
28 augustus 2015

Avondje uit of heerlijk alleen thuis?

Heb je al plannen voor vanavond? Wordt het weer een avond lang romantische films kijken, waarbij je je zelf opzadelt met het gevoel dat het leven niet compleet is zonder maatje. Een maatje voor het leven waar je lekker klef en zoet mee kan doen. Of wordt het inderdaad film kijken, maar vind je dat heerlijk in je eentje.

Gelukkiger als vrijgezel

Het is een aanname geworden dat mensen een partner moeten hebben. Alleen is ook maar alleen. Sommige mensen zijn echter in hun eentje een stuk gelukkiger dan in een relatie. Mensen die zo in het leven staan zijn blijkbaar voorbestemd om single te zijn. So what? Wanneer je dit voor je zelf duidelijk hebt, dan zal dat een hoop rust geven. Mogelijk ben jij zo’n single en dan ben je zeker niet de enige. Volgens een onderzoek dat gepubliceerd werd in Social Psychological & Personality Science, zijn een heleboel mensen gelukkiger wanneer ze vrijgezel zijn.

Wel of niet een relatie willen?

Voor het onderzoek werden meer dan 4.000 universiteitsstudenten gevraagd naar wat hun geluk bepaalde. Uit de resultaten kwamen twee grote groepen naar voren. De eerste groep zijn mensen die ernstig op zoek zijn naar een relatie en  dromen van een romantische verbond. Er is ook een groep die in hoge mate relaties mijden. Het grootste verlangen voor deze mensen is het ontlopen van conflicten en drama. Bij het onderzoek werd duidelijk gesteld dat er geen sprake is van goed of beter, maar dat er een groot verschil is, dat is duidelijk volgens de psycholoog die betrokken was bij het onderzoek.

Voor- en nadelen?

Wil je geen relatie omdat je vermijdingsdrang vertoont, dan is dat een soort van bescherming voor jezelf. Het kan je beschermen tegen de typische moeilijkheden van het vrijgezellenbestaan, zoals eenzaamheid, maar het kan ook slechte gevolgen hebben, legt de psycholoog uit. Hetzelfde geldt ook voor hen die juist op zoek zijn naar een relatie. Van de ene kant kan dat betekenen dat je kwalitatief betere relaties hebt, omdat je er niet voor terugdeinst de confrontatie aan te gaan, maar het kan ook duiden op meer drama in je leven.

Als voorbestemde single toch een relatie

Het kan echter ook problematisch zijn wanneer jij en je partner niet tot dezelfde groep behoren. Als je zelf op zoek bent naar zo weinig mogelijk drama in je leven, maar samenleeft met iemand die de helft van de tijd denkt dat hij top acteur is,  kunnen er snel strubbelingen optreden.

Koppels waarin  hoog ontwijkingsgehalte heerst, kunnen misschien leren dat conflicten nu eenmaal bij een relatie horen en dat het omgaan met problemen de kwaliteit van een relatie kan verhogen.

Vrijgezellen die wel op zoek zijn naar een relatie kunnen er dan weer achter komen dat een singlebestaan ook erg bevredigend kan zijn. Je kunt meer je volledig focussen op jezelf en op je eigen doelen. Jij bepaalt wat voor soort andere relaties zoals vrienden en familie voor jou van belang zijn.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Langeafstandsrelatie; hoe werkt dat?

Je hoort er steeds vaker over; een relatie met iemand in...

Te veel bliepjes op de smartphone

Het hoge bezit leidt tot een veelvuldig gebruik van de smartphone....

Deze 10 signalen wijzen erop dat je in een onveilig relatie zit

Wanneer weet je wanneer je in een ongezonde of zelfs onveilige...

Deze 7 lessen maken je wijzer over relaties

Heel veel mensen dromen van een liefde voor altijd; en toch...

De do’s en don’ts van een LAT relatie

Living Apart Together: wél een relatie, maar niét samenwonen. Hoe maak...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

advertentie