uitgaan in je eentje

Avondje stappen: met deze tips hou je het gezond

Een avondje stappen, uit met je beste vriend(in) of nieuwe date, hartstikke gezellig natuurlijk. Een hapje hier, een drankje daar, het hoort er bij en zorgt voor een toffe sfeer.

Helaas zitten er ook nadelen aan zo’n stapavondje, zoals het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Ga je regelmatig stappen, dan zijn deze tips heel handig om het een beetje binnen de perken te houden!

Tip 1. Eet iets lichts voordat je uitgaat. Dan is je maag al een beetje gevuld en word je iets minder snel in de verleiding gebracht om later op de avond de ene snack na de andere naar binnen te werken.

Tip 2. Ga je eerst eten voordat je gaat stappen? Probeer dan een mix te vinden van lekker en gezond. Ja, dat broodje met (kruidenboter) kan best maar als voorgerecht misschien een salade in plaats van een pasta nemen kan geen kwaad.

Tip 3. In toetjes zitten vaak mega veel calorieën. Hartstikke lekker al dat ijs, slagroom en die chocolademousse maar een frisse fruitsalade of kaasplateau is een heerlijk en wat minder calorierijk alternatief. Of deel een lekker dessert met z’n tweetjes!

Tip 4. Uitgaan zonder alcohol is voor velen verre van gezellig. Hou je ook wel van een lekker glaasje wijn of bier? Drink na elke alcoholisch drankje dan een glas water.  Zo is het toch genieten en tegelijkertijd op de calorieën letten! Drink je graag cocktails? Kies dan voor fruitsappen met weinig suikers.

Tip 5. Ga lekker dansen! De ideale manier om je ingenomen calorieën weer te verbranden is lekker te bewegen op de dansvloer.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.