whatsapp vinkjes

Appjes sturen naar je nieuwe liefde: met deze 4 tips een eitje!

Ben je hoteldebotel op je nieuwe liefde? Spannend allemaal! Jullie eerste afspraakje, jullie tweede ook en zelfs de derde nog. En dan moet je je date ook nog appen, pfff. Dat laatste hoeft helemaal niet spannend te zijn als je deze vier tips in gedachten houdt.

Moet je wel of geen drie puntjes sturen? Een Emoji achter je tekst aan plakken of toch niet? En hoe zeg je eigenlijk ‘hallo’? Wordt het een ‘hi’ een ‘hee’ of gewone ‘hoi’. Relax, zo spannend hoeft het helemaal niet te zijn. Gebruik deze 4 tips als je over je angst om te appen heen wil komen.

  1. Over analyseer je appjes niet

Het grootste probleem is vaak dat je je appjes gaat over analyseren. Je denkt na over letterlijk elk klein woordje in de tekst, staat de komma wel goed en gebruik je nou wel of geen Emoji’s? Hoe langer je nadenkt over wat je gaat appen, hoe meer je daaraan gaat twijfelen.

Probeer het lekker low key te houden want het is uiteindelijk maar WhatsApp, je schrijft geen sollicitatiebrief voor je dreamjob. Je kunt ook niet echt iets verkeerd doen op WhatsApp en stel je krijgt gruwelijk veel spijt van een appje heb je altijd nog zeven minuten de tijd om je bericht te verwijderen. In andere woorden: let it go and go with the flow.

Over analyseer andersom ook de appjes van je nieuwe vlam niet te erg. Prima als jij niet zo van de Emoji’s bent, maar als hij of zij eens een Emoji stuurt hoef je daar niet meteen op af te knappen.

  1. Appen doet iedereen anders en dat is niet erg

Iedereen heeft een eigen manier van appen. Sommige mensen houden er überhaupt niet van en checken hun telefoon maar een paar keer per dag of reageren pas uren later, anderen zijn continu online en houden in de gaten wanneer iemand anders voor het laatst online was.

Het betekent in beiden gevallen niet dat iemand je minder leuk vindt dus laat je daar vooral niet door uit het veld slaan.

  1. Zorg ervoor dat je een reden hebt om je date te appen

Als je het echt heel spannend vindt om je date te appen kun je er ook voor zorgen dat je een reden hebt. We snappen dat het eng is om zomaar uit het niets een gesprek aan te knopen (zeker als je een crush op iemand hebt).

Om dat te voorkomen is het handig om van te voren te bedenken waarom je appt. Het is makkelijker als je van te voren weet wat je wil gaan zeggen en je een ‘reden’ hebt om te appen.

Vraag bijvoorbeeld of hij of zij al leuke plannen heeft voor het weekend dan heb je meteen iets om over door te praten en ontstaat er vanzelf een conversatie.

  1. Hou het kort en ‘simpel’

Dit komt weer een beetje neer op dat over analyseren maar houd het kort en simpel op WhatsApp. Als je date iets aan je vraagt hoef je niet uren lang na te denken over een antwoord. Bovendien is het sowieso een veel beter idee om elkaar face-to-face te zien en in het echt af te spreken.

Op WhatsApp leer je elkaar niet echt kennen en het zorgt juist eerder voor miscommunicatie. Beperk jullie gespreken daarom tot korte en wat simpelere gesprekken zodat jullie de belangrijke dingen fijn samen met z’n twee kunnen bespreken zodat jullie elkaar steeds beter leren kennen.

Bron: Beautify

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.